website statistics

Afvallen met Appelazijn: Praktische Tips

“Drink dit en je valt af” is een uitspraak die je over het algemeen met een flinke korrel zout kan nemen. Appelazijn is echter met goede reden veelgebruikt in de dieetwereld. Veelal zeer tevreden consumenten rapporteren haar positieve effecten voor afvallen. En ook onderzoek toont regelmatig aan dat appelazijn zowel op de korte als de lange termijn helpt met het verliezen en het weghouden van overtollig gewicht. Wij zijn zelf ook redelijk positief over de werking van appelazijn, wanneer het in combinatie wordt gebruikt met een geschikt dieet.

Hieronder meer uitleg over de werking van appelazijn en hoe je het in jouw dieet of afslankprogramma kunt toepassen.

Waarom verlies je gewicht met behulp van appelazijn?

AppelazijnAppelazijn wordt gemaakt van appels die na een natuurlijk bewerkingsproces omgevormd worden tot azijn. In dit proces worden de suikers in appels eerst omgezet tot alcohol, waarna de alcohol weer wordt afgebroken tot azijn. Het uiteindelijke product bevat dus geen alcohol, maar wordt hierdoor ook nog wel eens appelcider azijn genoemd. Het uiteindelijke product smaakt over het algemeen een beetje zuur zoals azijn maar nog wel met de friszoete smaak van appels. Appelazijn heeft een aantal voordelen waarbij het gebruik maakt van verschillende fysiologische mechanismes om je te helpen met afslanken.

1. Het onderdrukt de eetlust

Wanneer je dit populaire natuurproduct gebruikt eet je merkbaar minder doordat je je eerder vol voelt. Zo blijkt bijvoorbeeld uit een onderzoek dat onderzoeksdeelnemers die brood en azijn nuttigden zich veel voller voelden dan deelnemers die enkel brood aten. Hoe meer azijn werd genuttigd, hoe voller de deelnemers zich voelden, ook al bleef de hoeveelheid brood gelijk. Eenvoedingsplan met appelazijn zorgt ervoor dus dat je minder binnenkrijgt en daardoor uiteindelijk beter kunt afslanken.

2. Het helpt een gezonde bloedsuikerspiegel bereiken en vasthouden

De azijn voorkomt voor je bloedsuikerspiegel de pieken en dalen die voor velen de reden zijn dat er wordt gesnackt of gesnoept tussen de maaltijden door. We noemen dit ook wel de vervelende cirkel van snelle koolhydraten. Wanneer je een stabiele bloedsuikerspiegel hebt is het veel gemakkelijker om een gezond voedingspatroon vol te houden en enkel te eten wanneer je het echt nodig hebt.

Het bovengenoemd onderzoek vroeg deelnemers niet enkel naar hun gevoel van volheid, maar bekeek ook de bloedsuikerspiegels van deelnemers. Hieruit bleek dat deelnemers die de azijn gebruikten minder pieken in hun bloedsuikerspiegel zagen na maaltijden. In deelnemers die de azijn in grote hoeveelheden nuttigden tijdens de maaltijd was dit effect zelfs 90 minuten na de maaltijd nog te ontdekken.

3. Het voorkomt de ophoping van vet

Appelazijn stimuleert de stofwisseling en zorgt ervoor dat je sneller vet verbrandt. Je kunt zo meer eten zonder gewichtstoename of dus afslanken wanneer je een gezond eetpatroon volgt. De talloze organische zuurstoffen en enzymen in het product zorgen er mede voor dat je metabolisme een flinke aanjager krijgt, waardoor het tempo waarmee vet door het lichaam verbrandt wordt toeneemt. Het is derhalve een zeer handig hulpmiddel bij het verminderen van lichaamsvet.

Appelazijn64. Het ontgift het lichaam

Wanneer schadelijke stoffen je lichaam verlaten, zullen al je lichaamsprocessen beter functioneren, zoals genoemd een merkbare verbetering in je stofwisseling. Door dit natuurmiddel te gebruiken spoel je schadelijke stoffen uit het lichaam en help je je lichaam voedingsstoffen beter opnemen. En wanneer je lichaam sneller en efficiënter afvalstoffen weg kan voeren, zul je uiteraard beter kunnen afslanken.

Hoe gebruik je appelazijn in de praktijk?

Het nuttigen van appelazijn heeft vele positieve gezondheidseffecten, maar kan soms even wennen zijn als je de smaak en effecten niet gewend bent. In dat geval is het goed om de inname langzaam op te bouwen:

• Begin door dagelijks een glas water te drinken waar je één theelepel appelazijn aan toevoegt. Voer de hoeveelheid azijn per glas desnoods langzaam op. Na verloop van tijd kun je meerdere glazen per dag drinken.
• Uiteindelijk werk je toe naar een frequentie van 1 tot 3 glazen per dag met daarin 2 of 3 theelepels appelazijn. Je kunt dit aanhouden totdat je gewensten gewicht is bereikt. Hierna kun je de hoeveelheid appelazijn verminderen.
• Voor het optimale effect is het zaak om de azijn ongeveer een uur voor een maaltijd te nuttigen. Naast het glas dat je voor je maaltijd drinkt, zijn er voorstanders van het nuttigen van een extra glas ’s ochtends als je wakker wordt, op een lege maag. Dit is echter persoonlijk.

Omdat azijn een hoge zuurgraad heeft is het niet verstandig dit direct onverdund te drinken. Dit kan zowel je tanden, keel als maagwand schaden. Gebruik dus daarom appelazijn in combinatie met andere vloeistoffen, bij voorkeur (heet) water of thee. Je kunt appelazijn bij de drogist halen of uiteraard online verkrijgen.

Waarom is appelazijn beter dan andere vormen van azijn?

Appelazijn1klAppelazijn is de betere optie omdat er een breed scala aan gezondheidsvoordelen aan deze specifieke soort azijn worden gelinkt. Naast het ontgiften van het lichaam is azijn van appelen anti-bacterieel en zijn er onderzoeken die lijken te duiden op een positief effect op cholesterol, maagzuur, spijsvertering en talloze andere gezondheidsproblemen. Veel andere azijnsoorten hebben deze voordelen niet of maar deels. Daarbij is appelazijn voor veel mensen lekker van smaak.

Wil je blijvend afslanken zonder dat je jezelf uithongert of stort op het laatste crash-dieet? Zoek je liever een natuurlijk hulpmiddel met bewezen positieve effecten op talloze lichaamsprocessen? Dan kan appelazijn weleens het antwoord op je wensen zijn. Voor het beste effect moet je het wel combineren met een goed dieetprogramma of dieetboek.

2 gedachten over “Afvallen met Appelazijn: Praktische Tips”

    • Appelazijn kan licht de werking bloedverdunners verstoren, mede omdat het zelf ook een licht bloedverdunnende werking heeft (maar is ook zeker geen vervanging van bloedverdunners!). Dus neem het niet in vlak rond de tijd van inname van de bloedverdunners. Uiteraard is bij een medische complicatie het altijd raadzaam dit ook de huisarts te vragen.

      Beantwoorden

Plaats een reactie