website statistics

Afvallen met Kokosolie

Is het mogelijk om af te vallen met eten dat voor 86% uit verzadigde vetzuren bestaat? Met kokosolie is dat inderdaad mogelijk omdat deze olie uit “middellange keten” vetzuren is opgebouwd. Middellange keten vetzuren hebben als eigenschap dat ze snel door de darmen opgenomen worden en via het bloed direct naar de lever getransporteerd worden. Omdat de vetten niet als reserve in het lichaam worden opgeslagen word je er niet dik van.

Kokosolie verbrandt snel

kokosoliefeatDe calorieën van kokosolie hebben net als koolhydraten een snelle verbranding. De olie geeft je door zijn sterke verzadigings-factor dus snel een ‘vol’ gevoel zodat je een hongergevoel kunt vermijden. Maar doordat het lichaam dit vet zo snel omzet in energie is het tevens een gewichtsvriendelijk vet. Kokosolie heeft daarnaast een positief effect op de werking van de schildklier. Doordat ze geen schadelijke vetten hoeft te elimineren heeft de schildklier het gemakkelijker en dat betekent minder slijtage van je lichaam. Kokosolie is te gebruiken in de keuken bij de bereiding van maaltijden of in te nemen als supplement naast de maaltijden.

Kokosolie in de keuken

Kokosolie is smeerbaar tot een temperatuur van 25 graden, daarna wordt het vloeibaar. Dit heeft als voordeel dat je kokosvet heel goed in plaats van boter op je brood kan smeren. Het smaakt wat anders dan we gewend zijn, maar met plakjes komkommer of banaan is het verrassend lekker. Zoals bekend kan je mayonaise niet van alle soorten olie maken. Wel met kokosolie, het geeft je mayonaise zelfs een volle “bite”. Een leuke bijkomstigheid is daarnaast dat je tijdens het lijnen toch lekker je salade met mayonaise op smaak mag brengen en je je tegelijkertijd aan je dieet houdt.

Stoven, bakken of frituren. Door de hoge brandtemperatuur die kokosolie heeft is deze olie geschikt voor alle manieren van voedselbereiding. Door deze eigenschap is ze ook ongevoeliger dan andere plantaardige oliën voor oxidatie door contact met zuurstof of zonlicht. Kokosolie zal daarom minder snel giftig of ranzig worden door meermalig gebruik bij het frituren of bakken.

Verse olie of supplement

Het kan mogelijk zijn dat je de smaak van kokos echt niet lekker vindt maar wel wilt afvallen met kokosolie omdat A. het gezond is en B. je door de kokosolie geen honger hebt tijdens het lijnen. Op deze manier hoef je het niet in je dieet te verwerken en profiteer je toch van de voordelen van dit gezonde vet. Ook tijdens het lijnen heeft het lichaam om de stofwisseling aan de gang te houden een beetje vet nodig.

Kokosolie supplementen zijn verkrijgbaar in capsules van 50mg. Met dagelijks 3×1 capsule bij de maaltijd voldoe je aan de dagelijkse vetbehoefte voor een volwassene. Belangrijk om te weten is ook dat de samenstelling van de supplementen 100% natuurlijk is en ze geen gluten, gist, suiker, lactose, conserveringsmiddelen of smaakstoffen bevatten.

kokos2Met kokosolie je lichaam niet op de ‘spaarstand’

Afvallen met kokosolie is hierdoor misschien wel een van de prettigste manieren om een hulpmiddel te gebruiken bij het lijnen. Je hoeft er, naast vanzelfsprekend het vermijden van junkfood, niet veel voor te laten. Het smaakt voor de meeste mensen ook nog eens goed. Je kan lekker blijven eten en met een beetje beweging erbij verbrand je je overtollige vetten nog sneller.

Dat kokosolie bekend is als gezonde olie blijkt wel uit het feit dat deze olie al eeuwen als basis gebruikt wordt voor allerlei schoonheidsproducten en medicijnen. Mits je geen allergie voor kokos hebt is deze olie dus ook een gezond en veilig middel om van je overtollige kilo’s af te komen.

Plaats een reactie