website statistics

Afvallen met Laxeermiddelen

Veel mensen denken dat ze gewicht kunnen verliezen door laxeermiddelen te gebruiken. Structureel gezond afvallen met laxeermiddelen is echter niet alleen onmogelijk maar ook nog eens erg gevaarlijk. Het is een speciale methode bij noodgevallen die niet aan te raden is voor als je serieus bent over gewichtsverlies. Hieronder lees je waarom.

Wat zijn laxeermiddelen?

Een laxeermiddel is een medicijn wat gebruikt wordt bij obstipatie. Als er sterk sprake is van dit probleem kun je dus gebruik maken van een laxatief. Een laxeermiddel bevat de stof lactulose; wanneer dit in de dikke darm terecht komt zullen de darmbacteriën dit omzetten in natuurlijke zuren. Hierdoor gaan je darmen meer vocht vasthouden, wordt het volume van je ontlasting groter en zullen je darmen harder gaan werken.

Waarom kun je niet echt afvallen met laxeermiddelen?

De functie van een laxeermiddel is om een trage darmwerking op gang te brengen. Wanneer je laxeermiddelen slikt zal je ontlasting het lichaam sneller verlaten, maar dat is alles wat laxeermiddelen voor je doen. Het voedsel wat genuttigd is, is al door jouw lichaam opgenomen en het maakt dan ook geen verschil meer of je wel of geen laxeermiddelen gebruikt.

Je verbruikt dus geen extra energie of vetten bij het gebruik van deze middelen. Het kan je uiteraard wel een verlicht gevoel geven maar dat is ook alles.

Maar ik ben na het gebruik van laxeermiddelen toch lichter:

Wanneer je laxeermiddelen slikt wordt je ontlasting zachter, het is daarom belangrijk om extra veel te drinken om een vocht te kort te mijden. Doordat je veel vocht verliest zul je tijdelijk iets minder wegen. Houd er rekening mee dat je alleen vocht verloren bent en geen vet. Ook zul je snel weer op je oude gewicht zitten wanneer je darmen hersteld zijn. Op korte termijn verlies je dus wel wat gewicht, maar het is geen structurele oplossing.

Gevaren van laxeermiddelenlaxeermiddelen2

Er zijn de volgende gevaren te noemen bij het gebruik van laxeermiddelen:

-Je kunt gemakkelijk een vocht tekort krijgen.
-Laxeermiddelen kunnen de natuurlijke darmflora verstoren.
-Laxeermiddelen veroorzaken soms flinke buikkrampen.
-Sommige laxeermiddelen werken verslavend.
-Laxeermiddelen kunnen leiden tot misselijkheid en braken.

Het is dus raadzaam om zeer terughoudend te zijn bij het gebruik van laxerende pillen of middelen. Om op de juiste manier af te kunnen slanken zijn er veel betere middelen te vinden.

Structureel gezond afvallen met laxeermiddelen is dus niet mogelijk

Net zoals vermageringspillen zijn laxeermiddelen een slecht middel om gezond en effectief af te vallen. Vermageren door middel van een gezond en gebalanceerd voedingspatroon en meer beweging werkt daarentegen wel en is ook nog eens goed voor je gezondheid.

NB. Wil je desondanks toch laxeermiddelen gebruiken, bestel ze dan bij een goede, betrouwbare winkel als DokterOnline. Daar vind je een groot aanbod en kun je ook ander advies ontvangen.

2 gedachten over “Afvallen met Laxeermiddelen”

    • Dag Marjorie, zoals we in het artikel schrijven kun je dat gewoon bij de (online) drogist kopen, prijs verschilt per merk. Maar zoals we ook stellen raden we deze soort middelen af. Je kunt beter voor de natuurlijke afslankmiddelen gaan, lees ook dit artikel.

      Beantwoorden

Plaats een reactie