website statistics

Afvallen met Yoga

Van yoga is bekend dat het stress helpt verminderen, maar het is ook een van de meest effectieve trainingsvormen voor het bestrijden van hardnekkige vetreserves. Het is dus echt waar, afvallen met yoga kan!

yoga3featStudies hebben aangetoond dat yoga stresshormonen verlaagt en er voor zorgt het signaal wat naar je lichaam gaat om voedsel te verbranden verhoogt. Dit zogenaamde insulinesignaal zorgt er voor dat er meer voedsel wordt verbrand in plaats van dat het wordt opgeslagen als vet. Tevens is het bewegen tijdens de yoga oefeningen goed voor de verhoging van je stofwisseling en zul je er ook weer meer calorieën door kunnen verbranden.

Yoga kan in principe door iedereen worden beoefend. Door kinderen, volwassenen en ouderen. Het wordt zelfs aanbevolen voor zwangere vrouwen en topsporters. Specifiek met betrekking tot mensen met overgewicht wordt yoga zelfs aangeraden. Yoga is namelijk niet te inspannend en het kan zo langzaam gedaan worden als gewenst.

Gewicht verliezen met yoga kan door middel van de volgende yoga oefeningen. Naast het verliezen van gewicht zorg je door deze oefeningen ook voor versteviging van armen, benen, billen en buikspieren.

Benodigdheden: Een yogamat of stuk vloerbedekking

Yoga Oefening 1

[Goed voor billen, heupen en dijen]
Sta rechtop met de voeten naast elkaar, tenen naar voren, en armen aan de zijkant. Adem in en til de armen boven het hoofd, met de vingertoppen wijzend in de richting van het plafond. Adem uit en buig naar voren vanuit de heupen, waardoor de handen de grond raken (Je mag hierbij door de knieën buigen). Adem in, en als je uitademt, strekt je het rechterbeen naar achteren en buigt je het linker knie 90 graden. Adem in en til de armen boven het hoofd en blijf vooruit kijken. Houd deze houding even vast en kom vervolgens weer tot staan. Herhaal de stappen, maar zet nu het linkerbeen naar achteren.

Yoga Oefening 2

yoga4Sta rechtop met de voeten naast elkaar, armen aan de zijkant. Plaats de zool van je linkervoet op de binnenkant van de rechter dij, de knie houd je hierbij gebogen naar de andere kant. Zet de handpalmen tegen elkaar en plaats ze voor de borst. Adem 3 keer en bij de derde keer inademen, steekt dan je handen omhoog. Adem uit en op de volgende inademing, buigt je de romp naar links. Adem weer in en strek je armen uit enz. Herhaal dit 3 tot 5 keer. Daarna verwissel je van voet en bovenbeen.

Er zijn uiteraard nog veel meer oefeningen om te kunnen afvallen met yoga. Yoga bevordert gewichtsverlies van binnenuit. Yoga helpt bij gewichtsverlies door het stimuleren van je interne organen. Elke yoga houding heeft een verbinding met de interne organen zoals met de lever, de schildklier etc. Door te zorgen voor een goede werking van deze organen, kun je dus afvallen met yoga.

Yoga is echt geweldig. Het kan niet alleen helpen om gewicht te verliezen maar er ook nog voor zorgen dat je tevreden bent over je lichaam! Bent je benieuwd geworden naar wat yoga nog meer voor jou kan betekenen? Neem dan ook snel een kijkje bij een yogales.

Wil je meer oefeningen thuis doen, probeer dan eens deze uitstekende gids met yoga houdingen en oefeningen

Plaats een reactie