website statistics

Het Dr Cohen Dieet

Dr. R. Cohen werd tijdens zijn werk als arts in de obstetrie en gynaecologie veelvuldig geconfronteerd met personen die kampten met overgewicht. Naar aanleiding hiervan heeft hij drie jaar lang onderzoek verricht naar voeding. Tijdens dit onderzoek richtte hij zich voornamelijk op hormonen die een rol spelen bij het ontstaan van overgewicht. Hij kwam tot de conclusie dat men overgewicht als een ziekte moet zien die ontstaat door een zekere hormonale onbalans. Hierbij spelen de hormonen HGH (groeihormoon), insuline en serotine een belangrijke rol.bloedtestfeat

Uiteindelijk heeft hij op basis van dit onderzoek zijn dieet opgezet, het zogenaamde ‘Dr. Cohen’s 1st Personal Diet’, in Nederland bekend als het Dr Cohen dieet. Dit dieet heeft als belangrijkste kenmerk dat de hormonale balans wilt herstellen door gezonde voeding. Hierdoor kan men het overgewicht onder controle houden.

Stappenplan

Het volgen van dit dieet kan via de eigen website van Dr Cohen en kan worden gevolgd door middel van de volgende vier stappen:

  • Het laten doen van een bloedtest bij een labaratorium.
  • Op dit bloed zullen een aantal tests worden uitgevoerd.
  • De uitkomsten van dit onderzoek gaan naar artsen verbonden aan het Dr Cohen dieet.
  • Aan de hand van de uitkomsten wordt een persoonlijk dieetprogramma voor u opgesteld.

Dit voedingsplan is dus gebaseerd op de uitkomsten van het bloedonderzoek en is derhalve alleen voor u geschikt.

Voor- en nadelen

De veronderstelde voordelen van het Dr Cohen dieet zijn;

  • Natuurlijke manier van afslanken.
  • Gevarieerd kunnen blijven eten.
  • Verandering van levensstijl.

Het grootste voordeel van dit dieet is dat het volkomen natuurlijk is, dus geen pillen en andere methoden. En omdat het ook geen zogenaamd ‘hongerdieet’ is is dit een dieet dat waarschijnlijk voor de meeste mensen wat makkelijker vol te houden is. Ook zijn er niet bepaalde voedingsmiddelen die per definitie uitgesloten worden bij dit dieet. Het gaat er puur om dat er een bepaalde balans is die aansluit bij datgene wat je lichaam nodig heeft. Bij dit dieet zijn de combinaties en hoeveelheden de belangrijkste wapens in de strijd tegen de kilo’s.

Nadelen;

  • Erg duur (750 euro)
  • Niet zo persoonlijk als men doet voorkomen
  • Wisselende ervaringen gebruikers

Als we verder kijken dan de informatie die via de site zelf beschikbaar is en op zoek gaan naar ervaringen van mensen die dit dieet hebben gevolgd, komen bovenstaande nadelen vaak terug in de reacties. Er zijn mensen die positief zijn over het dieet en er veel kilo’s blijvend mee zijn kwijt geraakt. Maar daarentegen is er ook een grote groep mensen die niet tevreden zijn. Zij beschrijven het dieet wel drcohen2als een zogenaamd crashdieet waarbij dagelijks rond de 500 kilocalorieën zijn toegestaan voor vrouwen, en rond de 700 voor mannen. Je kunt je voorstellen dat wanneer je weer een enigszins normaler eetpatroon wil gaan volgen, de kilo’s er dan weer net zo snel bij komen. Niet een echt duurzame manier van afslanken.

Ook is het een erg prijzig dieet (750 euro), en blijkt het na onderling vergelijken tussen gebruikers niet zo persoonlijk afgestemd te zijn als men doet voorkomen. Er zijn nauwelijks verschillen te vinden. Daarnaast valt in de praktijk de frequentie van persoonlijk contact met de consulente veel mensen tegen.

Het lijkt allemaal prachtig in theorie maar er zijn dus ook bij dit dieet wel degelijk kanttekeningen te plaatsen. En we zouden iedereen zeker aan willen raden in hun zoektocht naar het juiste dieet ook op zoek te gaan naar informatie via andere kanalen. Zo kun je weloverwogen besluiten of een dieet aansluit bij jouw wensen en verwachtingen. En probeer ook uiteraard onze dieet test!

NB. Wil je meer weten over het Dr. Cohen dieet? Dan is er nu ook dit boek beschikbaar.

Plaats een reactie