website statistics

De 10 Beste Dieetboeken voor Afslanken in 2018

Dieetboeken zijn nog steeds onverminderd populair. Met deze boeken kan je thuis in je eigen tempo afvallen. Ze bieden niet altijd de totaalaanpak van volledige afslankprogramma’s, maar daartegenover staat dat dieetboeken je gewoonlijk wat meer vrijheid bieden hoe je wilt afslanken en ze ook goedkoper zijn. De beste dieetboeken zorgen ervoor dat je snel gezond gewicht kan verliezen, zolang je hiervoor ook een positieve motivatie hebt.

DieetboeklezenDe beste keuze uit het grote aanbod

Er zijn natuurlijk enorm veel dieetboeken op de markt. Een goede keuze in deze berg is niet altijd even makkelijk te maken. Daarom hebben wij hieronder de 10 beste dieetboeken voor je op een rij gezet. De lijst is gebaseerd op ons eigen testpanel. Tevens hebben we ook voor ieder boek de effectiviteit, gebruikerservaringen, populariteit en prijs/kwaliteit verhouding meegenomen.

Dieetboeken voor een Koolhydraatarm Dieet

Hieronder de top 3 beste dieetboeken op basis van een koolhydraatarm dieet, wat volgens onderzoek gerekend kan worden tot een van de beste methoden voor gewichtsverlies én voor het behouden van je ideale gewicht.

1. Grip op koolhydraten

In dit boek van Yvonne Lemmers worden stap voor stap de belangrijkste punten van het koolhydraatarme dieet besproken. Hierbij biedt het boek een handige invulling wat betreft eetpatronen en receptuur. Wat Grip op Koolhydraten net even onderscheid van andere, soortgelijke boeken over het koolhydraatarme dieet is dat het enorm praktisch is opgezet waarbij voortdurend vanuit de afslanker wordt gedacht. Het leest daarbij ook nog eens enorm lekker weg.

2. 365 Koolhydraatarme Recepten

De naam dekt de inhoud van dit boek goed. Wat 365 Koolhydraatarme Recepten in feite licht ontbreekt aan achtergrondinformatie over het koolhydraatarme dieet maakt het direct goed door haar overweldigende aanbod van goede (en lekkere!) gerechten zonder koolhydraten. Niet voor niets is dit misschien wel het meest populaire boek van Nederland als het gaat om koolhydraatarme recepten. Wanneer je dit boek combineert met onze nummer 1 heb je in feite alle informatie in huis die nodig is voor het succesvol volgen van een koolhydraatarm dieet.

3. Het 7×7 Afslank Receptenboek

Het 7×7 Afslank Receptenboek, geschreven door Jasper Alblas, is een ebook maar daardoor absoluut niet minder als het gaat om inhoud en overtuigingskracht. Dit boek biedt een gestructureerde weergave van het koolhydraatarm dieet en geeft hierbij talloze recepten voor ieder moment van de dag. Wat het boek extra nuttig maakt is dat een aanzienlijk deel wordt besteed aan het kunnen behouden van je bereikte streefgewicht; iets wat bij andere dieetboeken nog wel eens wordt vergeten. Lees ook onze uitgebreide review over het 7×7 Afslank Receptenboek.

Bijzondere Dieetboeken (voor een speciaal dieet)

Deze dieetboeken maken geen gebruik van een enkele invalshoek (zoals koolhydraatarm, caloriearm of vetarm) maar combineren deze invalshoeken en andere methodieken waardoor deze afslankmethoden op zichzelf staan. Niet in het minst zijn deze methoden succesvol en populair.

1. De Voedselzandloper

Het populaire dieetboek de Voedzelzandloper van Kris Verburgh biedt een gestructureerde uiteenzetting van een gezond voedselpatroon. De adviezen in het boek zijn gestaafd met verscheidene wetenschappelijke onderzoeken. Het boek heeft veel lof gehad voor haar baanbrekende insteek om de oude schijf van vijf te vervangen door een zandlopermodel. Dit model beantwoordt immers beter aan de voedingswensen van de moderne mens. Het boek bevat niet zoveel gerechten maar wel enorm veel praktische tips om zelf gezond te kunnen koken.

2. Eet Paleo in 7 Stappen

Het paleo dieet heeft de laatste jaren een snelle opmars gemaakt. Dat het dieet ook echt effect heeft is wel duidelijk uit de vele succesverhalen van afslankers die ook zijn gaan eten in de trant van onze paleolithische voorvaderen. Een nadeel van het paleo dieet is dat je er vrij veel voor moet laten, maar daar staan natuurlijk wel de voordelen van een gezonder lichaam en een slankere lijn tegenover. Het boek Eet Paleo in 7 Stappen is op dit moment het beste Nederlandstalige naslagwerk met alle nuttige informatie, tips en recepten om het paleo dieet goed te kunnen volgen.

3. Het 5:2 Vastendieet

Een beetje een vreemd dieet op het eerste gezicht is het 5 staat tot 2 dieet, ook wel het 5:2 vastendieet genoemd. Simpel gezegd is de achterliggende gedachte van het dieet dat je 5 dagen per week gewoon normaal eet en 2 dagen per week zeer caloriearm eet. Zo wordt het hongergevoel ondervangen en blijf je ook plezier houden in het dieet. Dit dieetboek bevat onder mee achterinformatie, gerechten voor de vastperiode en persoonlijke ervaringen van de volgers van het 5:2 dieet.

Dieetboeken voor ondersteuning bij afvallen

Deze dieetboeken bieden niet een volledig dieet of afslankmethode, maar zijn een nuttige aanvulling op het afslankproces van iedereen die gewicht wil verliezen.

1. Eibertje Kiest

Het is natuurlijk zo dat je door het grote aanbod van producten in de supermarkt spms door de bomen het bos niet meer ziet. Met het boek Eibertje Kiest, geschreven door Eibertje van Halten, wordt aan de hand van afbeeldingen direct duidelijk gemaakt welke producten goed voor je zijn en welke niet. Handig is de vermelding van voedingswaarden en voedingstoffen voor de producten. Hierbij wordt voortdurend gelet op de effecten van deze producten op overgewicht en gezondheid, waardoor het een uitstekend boek is als aanvulling op je dieet.

2. Kijk op Calorieën

Ondanks de naam verstrekt dit boekje nog veel meer informatie dan alleen calorieën in ieder product. Zo nodig nog belangrijker is de informatie voor zo’n 7000 producten met betrekking tot aanwezige koolhydraten, eiwitten, vetten en suikers. Na verloop van tijd zul je samen met dit handige boekje vanzelf gezonder kunnen gaan eten en derhalve effectief een dieet kunnen volgen.

3. De Mooie Voedselmachine

De werking van je stofwisseling is een van de meest belangrijke aspecten bij het afslanken. Dit wordt echter niet altijd op waarde geschat. Met het boek de Mooie Voedselmachine van Giulia Enders, dat ingaat op de werking van je spijsvertering, metabolisme en darmen zul je hier toch anders tegen aan gaan kijken. Op heldere wijze wordt het effect van een goede darmwerking uiteengezet, waardoor je na het volgen van de tips in het boek je niet alleen lichter en gezonder voelt, maar ook langzamerhand je stofwisseling verbetert en afslankt.

4. Het Geheim van Slanke Mensen

Het leuke van het boek Het Geheim van Slanke Mensen is dat het gaat over je verhouding met voeding. Ben je verslavingsgevoelig en kun je niet stoppen met snacken? Dan is dit dieetboek een uitstekende hulp. Daarbij heeft het boek vele nuttige dagmenu’s die je kunt gebruiken bij een dieet. Als je een leuk leesbaar boek zoekt om je te motiveren voor afvallen, begin dan hiermee.

Wat is het beste dieetboek voor jou?

Bovenstaande lijst met dieetboeken staat niet op een volgorde van een absolute normatieve rating. In andere woorden, voor jou persoonlijk kan een boek lager op de lijst beter werken dan een boek hoger op de lijst. Lees daarom ook de uitgebreide reviews of de beschrijvingen op de afzonderlijke boekpagina’s.

NB. Uiteraard om onafhankelijkheid te bewaren hebben we ons boek 200 Exotische Afslankrecepten niet in het overzicht opgenomen. Maar natuurlijk willen we ons boek ten zeerste aanraden, zeker als nuttige aanvulling op de meer theoretische dieetboeken.

6 gedachten over “De 10 Beste Dieetboeken voor Afslanken in 2018”

    • Goede dieetboeken over sport en afvallen zijn zeldzaam. Je kunt hiervoor ook beter een programma volgen met videoinstructies, dat werkt gewoonlijk meer effectief. Bekijk hiervoor bijvoorbeeld de trainingsprogramma’s van afvallen met nederland, de kettlebell workout of happy weight. Voor echt goede workouts is het belangrijk dat je de bewegingen op de juiste manier uitvoert. Hiervoor kan de instructeur van een dergelijk programma een nuttige steun zijn.

      Beantwoorden
    • Niet alle recepten in het boek zijn glutenvrij, maar het boek bevat wel veel glutenvrije recepten en gerechten die ook eenvoudig in glutenvrije vorm te bereiden zijn.

      Beantwoorden

Plaats een reactie