website statistics

De 5 Beste Trainingsprogramma’s voor Afvallen

Een goed trainingsprogramma kan het verschil maken tussen succes en teleurstelling bij het afvallen. Je hebt nu eenmaal programma’s die dermate moeilijk zijn vol te houden – hoe goed ook de oefeningen zijn – dat het programma zijn doel voorbij schiet. En je hebt natuurlijk trainingen die wel leuk zijn om te doen, maar uiteindelijk weinig effect hebben op je lichaam. Wat is dan het ideaal? De theorie is simpel: een training die leuk is om te doen, simpel is om te volgen en je lichaam ook die kilo’s eraf laat vliegen.

TrainingsprogrammasIn Nederland is het aantal trainingsprogramma’s de laatste jaren enorm toegenomen, zowel online als daarbuiten. Denk aan de bootcamps in het park of de verschillende groepslessen bij de fitness. Wil je echter in je eigen tijd en professioneel een training volgen, dan kun je dat prima doen met de 5 online programma’s die we hieronder noemen. Zo deel je prettig je eigen tijd in en kun je ermee aan de slag wanneer jij dat wilt.

De programma’s zijn niet gerangschikt naar rangorde en ze kunnen voor jou allemaal prima werken. Welk programma je kiest is vooral afhankelijk van je eigen voorkeuren.

1. De FIT Methode

De aanwezigheid van overtollig buikvet is toch wel de meest gehoorde klacht van personen met overgewicht. De buikstreek heeft de reputatie dat deze extra kilo’s het meest lastige zijn om kwijt te raken. Maar niets is minder waar. Door gerichte oefeningen te doen kun je wel degelijk je buik trainen en dit lichaamsvet langzaam maar zeker verminderen.

De FIT. Methode is zo’n trainingsprogramma dat je van begin tot eind begeleid bij het trainen van je buikstreek, naast de andere lichaamsdelen natuurlijk. Voor het verkrijgen van een strakke buik en lichaam hanteert het programma verschillende methoden. Hieronder valt een pakket met workouts, een handig boek, voedingsadviezen en zelfs op maat gesneden persoonlijke coaching.

Check hier ook onze review over de Fit Methode, of ga direct naar de website van het programma. Daar vind je ook meer informatie over de boeken en de trainingen.

2. Het Kettlebell Workout Programma

De Kettlebells zijn tegenwoordig overal te zien; in de sportschool en in het park. Workouts met de kettlebells is immers effectief gebleken om te werken aan gezonder lichaam, en het is nog leuk ook! Hierdoor zijn Kettlebells ook enorm geschikt voor het afslanken. De gewichten bieden veel variatie in het soort oefeningen die je kunt volgen waardoor een totale body workout mogelijk is.

Het Kettlebell Workout programma is een uitstekend trainingsmodule waarbij je thuis aan de slag kunt met Kettlebells. Het pakket bevat uiteraard de benodigde kettlebells zelf. Daarnaast krijg je talloze video instructies en handige ondersteunende ebooks.

Bekijk hier ook onze review of ga direct naar de website van het Kettlebell Workout Programma. Wanneer je het pakket bestelt krijg je het direct thuisgestuurd en kun je aan de slag.

3. Snel Vet Verbranden Programma

Dit programma is een soort van all-round trainingssysteem waarbij je aan je gehele lichaam werkt. Hierbij komen verschillende personal trainers aan bod die je door middel van video en email tips geven over de trainingen. Daarbij geven ze uiteraard ook voorbeelden bij de oefeningen zelf.

Het grote voordeel van het Snel Vet Verbranden programma is dat de workouts divers van aard zijn. Daarbij hebben de trainingsmodules een heldere structuur. Je maakt een duidelijk einddoel en krijgt dan de workouts om ook de weg ernaar toe te ondersteunen. De oefeningen zijn betrekkelijk eenvoudig uit te voeren en je hebt er normaliter geen extra hulpmiddelen voor nodig.

Lees ook verder direct op de website van het Snel Vet Verbranden Programma. Hier kun je ook video’s bekijken van het programma.

4. Het 90 Dagen Bikini Plan

Dit programma is speciaal gericht op het vrouwelijk lichaam, zoals de naam ook aangeeft. In het programma van het 90 Dagen Bikini Plan wordt het hele lichaam intensief getraind. Hierbij ligt wel de focus op de gebruikelijke drie: buik, billen en benen. Maar ook je rug wordt zeker niet vergeten. De training duurt in totaal 3 maanden, maar je kunt de trainingen ook versnellen of vertragen. Je zult tijdens deze periode al echt een duidelijk resultaat kunnen zien,

Het bijzondere aan het Bikini Plan is de aanwezigheid van een personal trainer. Je krijgt persoonlijke aandacht en hulp bij het uitvoeren van je workouts. Verder krijg je iedere dag een uitgebreide video met oefeningen voor de dag, trainingsschema’s en gedetailleerde instructies. Je begint eenvoudig, en in verloop van tijd wordt de intensiteit van de workouts opgevoerd. Je kunt deze trainingen gewoon thuis uitvoeren.

Het 90 Dagen Bikini Plan is een uitstekend professioneel programma met vele nuttige, goede oefeningen. Lees meer in onze afzonderlijke review of bekijk de website van het Bikini Plan voor meer informatie.

5. 101 Hardlooptips

Dit trainingsprogramma lijkt misschien wat vreemd op deze lijst, maar ondanks de naam is het een uitstekend trainingsprogramma dat verder gaat dan hardlopen alleen. Voor personen die van cardiotraining houden blijft het natuurlijk als programma wel het meest geschikt.

Met 101 Hardlooptips worden (meer dan) honderd uitgebreide tips en hulpmiddelen verstrekt voor het effectief doen van cardiotraining. Hierbij worden ook oefeningen voor de rustmomenten gegeven zoals buikspieroefeningen. Zo krijgt je gehele lichaam een workout. Verder bevat het pakket wat je thuis ontvangt na bestelling vele hardloopschema’s en een aantal nuttig boeken.

Bekijk hier ook ons artikel over hardlopen of bezoek meteen de website van 101 Hardlooptips voor meer informatie.

Over afslankprogramma’s, diëten en trainingsprogramma’s

Trainingsprogramma4klJe hebt afslankprogramma’s, diëten en trainingsprogramma’s. Diëten of voedingsprogramma’s richten zich op de inname van eten en drinken, en hoe je dit kunt aanpassen voor een slankere lijn. Zie ook dit overzicht met de beste dieetboeken per vorm van dieet. Afslankprogramma’s zijn vaak overkoepelend, en gaan wat breder. Zo nemen ze ook meer factoren als lifestyle en beweging mee voor de methode van gewichtsverlies. Zoek je dus de combinatie van voeding en beweging in een pakket dan kun je voor een compleet programma gaan. Bij onze reviews staan de ervaringen met de verschillende afslankprogramma’s.

Trainingsprogramma’s zijn dus in hoofdzaak gericht op de bewegingsfactoren. Door te bewegen verbrand je energie. Hierdoor worden lichaamsvetten aangesproken en slank je af. Je hebt bij een intensief trainingsprogramma dus wat meer vrijheid in wat je eet en drinkt. Want je verbrandt ook een stuk meer per dag. Maar uiteraard kun je een trainingsprogramma combineren met een goed dieet voor het snelste resultaat.

Plaats een reactie