website statistics

6 Tips voor een Effectief Dieet Plan

Indien je een dieet volgt is een effectief dieet schema onmisbaar om het tot een succes te maken. Het zou toch zonde zijn van al je inspanningen om af te vallen als het minder succesvol is vanwege het ontbreken van een goed bijgehouden dieet schema. Om dit te voorkomen is er het één en ander waar je op kunt letten. Hieronder een aantal belangrijkste tips.

planningMaak het niet ingewikkelder dan nodig

Verlies niet uit het oog waar het om gaat. De dag bestaat uit de drie hoofdmaaltijden: ontbijt, lunch, diner. Hierbij wellicht een paar slanke tussendoortjes. Ga hier geen gekke aanpassingen aan doen, maar blijf bij deze basis. Dit is altijd goed om te onthouden.

Hou het realistisch

Plan geen momenten in om te eten als je weet dat je geen tijd hebt, maar kijk goed naar wanneer wel een goed moment is. Denk er aan dat je niet te snel weer iets eet of juist te lang wacht. Sta stil bij wanneer je zou eten als je geen dieet aan het volgen was. Dat is dan het ritme waar je aan gewend bent geraakt. Je moet kijken of dat een goed patroon is of dat het roer om moet.

Zorg voor regelmaat

Een dieet schema moet niet onregelmatig zijn, want dat is vaak een reden waardoor mensen aankomen. Hou de tijd goed in de gaten zodat je niet te laat eet. Ga dus niet kort voor je gaat slapen nog iets eten. Dat is voor veel mensen een grote valkuil, dus probeer de verleiding te weerstaan.

Denk aan wat je die dag gaat doen

Of je nu naar je school of werk gaat, een keer thuis bent of een dagje op stap gaat: hou je dieet schema aan. Bedenk voordat je weg gaat goed wat je gaat eten en regel dat het in huis is. Als al vast staat wat je eet is het makkelijker om je er aan vast te houden dan wanneer je het nog niet weet. Dan is de kans groter dat het mis gaat. Als je weet wat je gaat eten weet je waar je aan toe bent.

Eet gevarieerdafvallen6

Afwisseling in je eten is erg slim, want het is goed voor je om veel verschillende voedingsstoffen binnen te krijgen. Denk bijvoorbeeld maar aan ”de schijf van vijf“. Dat wat je eet moet je met mate eten. Ook verantwoorde keuzes maken is heel handig.

Switchen mag

Komt het een keer niet uit wat in je dieet schema staat? Dat is geen probleem, want je kan zo wisselen. Het is prima zolang de wisseling maar gelijkwaardig is. Soms is het nu eenmaal zo dat het net even wat anders uitkomt en dan hoef jij je tenminste niet in allerlei bochten te wringen om je dieet te volgen. Het is een goede manier om het makkelijker te maken en vol te houden.

Tot slot nog de volgende boodschap: geef niet op en houd vol. Je kan namelijk nog zo’n mooi dieet schema maken, maar als jij je er niet aan houdt, dan heeft het geen zin. Denk aan deze tips en dan komt het goed. Een goede planning is het goede begin. Het inroepen van de hulp van een diëtiste is hierbij ook in de meeste gevallen aan te raden.

Plaats een reactie