website statistics

Het Appelazijn Dieet

Als je hulp wilt om snel af te vallen en tegelijkertijd resultaat wilt boeken, is een dieet met appelazijn een aanrader. Veel mensen weten niet dat azijn een goede vet verbrander is. Appelazijn kan je op veel manieren toepassen en is gemakkelijk te gebruiken. Het appelazijn dieet is bovendien heel erg gezond en je hoeft op weinig anders te letten tijdens het dieet. Appelazijn is van oorsprong een natuurlijk product en het helpt je voor een goede vetverbranding en het helpt je ook om snel weer slank te worden.

appelazijn4featWaarom is het zo efficiënt?

Appelazijn is erg veelzijdig. Ten eerste houdt appelazijn de honger tegen. De azijn activeert namelijk de spijsvertering en dit zorgt ervoor dat je minder snel trek hebt. Appelazijn verbrandt daarbij het vet in je lichaam sneller en het werkt bovendien urine afdrijvend. Door al deze “geheimen”, samen met nog wat lichaamsbeweging, kun je snel afvallen zijn zonder erg veel op je voeding hoeven te letten.

Uiteraard kan je tijdens het dieet je strikt houden aan andere beperkingen, zodat het nog effectiever is.

Hoe de appelazijn gebruiken?

Je kan appelazijn op verschillende manieren tijdens je dieet gebruiken. De simpelste manier is dat je de appelazijn vermengt met wat water. In een glas water doe je 2 theelepels appelazijn in en dat herhaal je 3 keer per dag: ’s morgens, ’s middags en ’s avonds. Je hebt de mogelijkheid om het koud of warm te drinken, want hier bestaan geen voorschriften voor.

Tip: Doe een theelepel of twee van appelazijn in een glas warm water of thee. Herhaal dit elke avond voor het slapengaan en je zal zien dat je snel jouw oude taille terugkrijgt.

Wat je ook kan doen is de appelazijn verwerken in een salade of ander koud gerecht. Het voordeel bij deze manier is dat je de appelazijn binnenkrijgt zonder daar nog eens extra water te hoeven innemen. Als je graag een dressing op de salade wilt hebben, kun je dus kiezen voor een appelazijn dressing. Meng dan de appelazijn 1 op 1 met olijfolie. Je kunt het beste de appelazijn met een koud gerecht innemen zodat je de volle smaak binnen krijgt.

Het is beter om de appelazijn niet puur in te nemen want op deze manier bestaat de kans dat je snel last krijgt van de maag. Azijn is immers vrij zuur en kan voor maagklachten zorgen.

Snel resultaat boeken met het appelazijn dieet

Indien je correct per dag de appelazijn gebruikt, kan je ervan uit gaan dat je aantal kilo’s per maand verliest – uiteraard afhankelijk van je startgewicht. Let er ook op dat iedereen een andere lichaamsbouw heeft. De ene persoon zal hierdoor misschien maar 2 kilo kunnen verliezen en de andere 5 kilo per maand. Zoals bij elk dieet is het goed om veel aan lichaamsbeweging te doen. Je zult snel resultaat zien wanneer je je aan het dieet houdt. Het appelazijn is het beste te combineren met een caloriearm dieet.

De voordelen van het appelazijn dieet

appelazijnEr zijn een aantal voordelen te noemen voor het gebruik van appelazijn:

• Je boekt snel resultaat en het is al zichtbaar binnen een maand.
• Het dieet kun je innemen zoals je zelf wilt.
• Het is daarbij ook nog eens gezond.
• De smaak van appels is gewoonweg zeer prettig om mee af te vallen.
• Het product is rijk aan enzymen, mineralen en allerlei vitamines voor een gezond lichaam.
• Het is verkrijgbaar in flessen, capsules, poeder en in tabletten.

Nadelen van het dieet

Gelukkig zijn er nauwelijks nadelen aan het gebruik van appelazijn. Het enigste waarvan je last zou kunnen krijgen is je maag indien je de appelazijn niet met genoeg water hebt ingenomen. Je loopt enkel de kans op maagklachten maar dit probleem kan niet ontstaan als je genoeg water binnenkrijgt. Tevens heb je natuurlijk kans dat je genoeg krijgt van de smaak; in dat geval kunnen appelazijn tabletten een oplossing zijn.

Conclusie

Appelazijn zorgt ervoor dat je honger gestild wordt en dat de spijsvertering sneller zal gaan werken. Appelazijn heeft daarbij niet enkel een goede werking voor afvallen maar zal er ook voor zorgen dat het lichaam er zuiverder door zal worden. Als laatste zorgt appelazijn voor de juiste bloeddruk. Het is dus een goede hulp voor afvallen – maar zorg er wel voor dat je je houdt aan anderen beperkingen binnen je dieet als je nog sneller gewicht wilt verliezen.

Tip: Appelazijn zorgt werkelijk voor alles: heb je vermoeide voeten, doe dan een beetje in het voetenbad. Een beetje appelazijn door de shampoo en de schilfers blijven weg.

36 gedachten over “Het Appelazijn Dieet”

  • Dat is zeer zeker een goed begin. Appelazijn gecombineerd met een koolhydraatarm dieet zal je helpen om op termijn gewicht te verliezen. We raden je tevens aan om onze top 10 manieren voor afslanken te volgen.

   Beantwoorden
 1. De ene keer wordt er over theelepel, de andere keer over eetlepel gesproken. Hoeveel kan je het beste in een glas water doen van ongeveer 200ml. Heb je nog tips om de smaak minder zuur te maken, want ik vind het vies en moet een moeite doen dit weg te krijgen…
  Kan je dit het beste voor , tijdens, na de maaltijd doen? Bedankt alvast!

  Beantwoorden
  • Dag Bries, het beste kun je uitgaan van 2 theelepels appelazijn voor 1 glas water van 200 ml. De smaak van appelazijn verschilt nogal per merk. Wij geven de voorkeur aan biologische appelazijn omdat hiervan gewoonlijk de smaak veel zachter is. Als je appelazijn dan nog te zuur vindt dan kun je het in mindere mate combineren met andere vloeistoffen, zoals een beetje olijfolie en dus voldoende water of thee. Voor het innemen van appelazijn raden wij dit aan tijdens of na een maaltijd te doen, omdat dit ook zo je digestie bevordert.

   Beantwoorden
 2. ik ben vandaag begonnen, en ook ik vind het nogal zuur smaken. Heb wel biologisch appelazijn.
  Om de smaak wat te verzachten heb ik er wat citroensap doorheen gedaan, kan dit wel of juist niet?

  Beantwoorden
 3. Ik ben nu 5,5 kg afgevallen, maar heb dan ook veel overgewicht. Ik ben er nu een maand mee bezig. Het helpt mij vooral om minder te eten. Ik ga dit een tijd proberen volhouden.

  Beantwoorden
 4. als ik 1 liter water kook hier het sap van 1 citroen in doe flink wat peterselie en dan een scheutje appelazijn… ( ik houd van zure smaken) en ik drink dit over de dag warm en afgekoeld . kan dit? omdat peterselie ook vocht afdrijft .

  Beantwoorden
 5. Maakt het qua werkzame stof uit of je biologische of gewone appelazijn gebruikt? En kun je het mengen met koolzuur of verliest het dan aan werkzame stof.

  Beantwoorden
  • Zolang de ingrediënten puur appels zijn is het verschil in werking tussen biologische of gewone appelazijn niet groot. Wel is biologische appelazijn gewoonlijk beter voor de omgeving en het milieu. Je kunt appelazijn naast gewoon water ook mengen met koolzuurhoudend water, maar geen sappen en frisdranken.

   Beantwoorden
 6. Kan ik een combi maken van water,appelazijn, beetje vers geperste citroen en een stukje geraspte gember want volgens mij hebben ze alleen dezelfde werking

  Beantwoorden
 7. Ik heb zowel appel azijn in huis voor slaatjes maar ik heb het meeste baat met de appel azijn tabletjes, die ie verdraag ik beter.. En ze zijn gemakkelijker mee uit huis te nemen

  Beantwoorden
 8. Ik neem s ochtend 1,5 eetlepel biologische appelazijn in een glas warm water. Is goed te doen. Biologische appelazijn is ook te koop bij de supermarkt.
  Wel hoorde ik van iemand die 5x per dag een glas water met appelazijn nam dat het vet rond de nieren was verdwenen, en daardoor was een kantelnier ontstaan (al kan dat ook door andere oorzaken komen). Maar zelf zou ik het dus maximaal 2x per dag nemen!

  Beantwoorden
 9. 1 Wat is het best manier op appel azijn te drinken?
  2. Hoeveel x per dag moet je appelazijn drinken?
  3. En kan ik appel azijn in mijn zelf gemaakte grapefruit sap zonder suiker door heen doen heeft dat niet dezelfde werking?

  Beantwoorden
  • 1. Gemengd in een glas met water van ongeveer 200ml. Je kunt het ook mengen met sap.
   2. Zie ook het artikel, aanbevolen wordt 3 maal per dag, afhankelijk van je doelstellingen.
   3. Dat is zeker mogelijk.

   Beantwoorden
 10. Hallo, Ik gebruik al 3 weken minstens 3x per dag appelazijn in een glas koud water. Het enige wat er gebeurd is dat er ongelofelijk de kilo’s blijven aanplakken!! Ik ben op korte tijd 3 kilo bijgekomen ipv af te vallen, ik gebruik het eens voor de maaltijd en eens na de maaltijd. Wat doe ik verkeerd??

  Beantwoorden
  • Dag Nathalie, het hangt er ook vanaf welke voeding je verder tot je neemt en hoeveel maaltijden je eet. Wellicht helpt je eetpatroon niet voor gewichtsverlies. Bekijk ook onze artikelen over het koolhydraatarme dieet voor schema’s en tips.

   Beantwoorden
 11. Hallo, ik zal zeker eens kijken naar de schema’s, maar ik eet al vezelrijk zoals ’s morgens; havermout en dat al 3 jaar. De pasta die ik bereid is steeds volkoren, het brood; bruin. Ik eet tamelijk groenten en fruit. Ik hou wel van zoetigheden, daar kan ik moeilijk van afblijven. Ik zal zeker wel tips vinden via jullie, maar het is wel frustrerend dat ik ronder wordt. Misschien ook wel de leeftijd… net boven de 50 jaar?

  Beantwoorden
  • Bij personen boven de 50 jaar werkt de stofwisseling wat minder snel dan jongere personen. Daarnaast heeft je lichaam in feite minder voeding op een dag nodig. Het is goed om je dagelijkse inname hierop aan te passen. Bekijk bijvoorbeeld hiervoor het koolhydraatarme dieet of het suikervrije dieet.

   Beantwoorden
 12. Ik vind het nogal tegenstrijdig. Je zegt het niet in te nemen met sap, maar geeft als antwoord dat je het ook kan mengen met sap… Wat is nu het slimst om te doen? Wel of geen sap?
  En je moet koolhydraatarm gaan eten, dat snap ik, maar wat veel mensen vergeten is dat je toch ook wel moet bewegen. Stilzitten en appelazijn drinken zal niet werken, ook niet meer en koolhydraatarm dieet. Onthoud ook wel dat je altijd koolhydraatarm zal moeten eten. Af en toe (2 a 3 x pm) os het echt niet erg om 1 lekker iets te nemen. Doe je dit niet dan zitten de kilo’s er ook zo weer aan een soms nog meer.
  Beweeg en half uur per dag, gewoon rustige oefeningen of wandelen helpt prima. Je hoeft niet naar de sportschool web buikspieroefeningen te doen, gewoon bewegen….Succes allemaal!

  Beantwoorden
 13. Als ik appelazijn inneem met water ga ik kokhalzen door de smaak. Heeft u een gerecht of drank waardoor ik het kan doen (ik lust geen sla)

  Beantwoorden
 14. Je kunt het ook drinken met een rietje: beter voor je tanden (zuuraanval) en als je het rietje een beetje ver in je mond doet dan proef je het ook bijna niet (voor degene die het erg vies vinden).

  Beantwoorden

Plaats een reactie