website statistics

Gewicht Verliezen met Lekkere Dieet Shakes

Tegenwoordig zijn er steeds meer manieren om succesvol af te vallen. Een vrij nieuwe mogelijkheid is het vervangen van je maaltijden door dieet shakes. Er zijn vele verschillende methoden op de markt, die allen werken op het principe dat je in plaats van je ontbijt, lunch en/of avondeten een dieet shake neemt – in plaats van een echte maaltijd. Op deze manier zal je al enkele kilo’s per week kwijt kunnen raken. Hieronder zal besproken worden waar je op moet letten bij de keuze van dieet shakes.

Veel keuseiwitshakes2

Er worden ontzettend veel verschillende shakes verkocht in winkels en online webshops. Van al deze shakes wordt gezegd dat ze lekker smaken, dat je snel veel kilo’s kwijtraakt en dat het een gezonde keus is om te kiezen voor een dieet shake programma. Daarnaast wordt er ook altijd gezegd dat het afvallen helemaal geen moeilijke opgave is wanneer je je aan een shake programma houdt. Maar wat is dan het verschil tussen alle shakes en hoe weet je welke je moet kiezen?

Eiwitten

Alle dieet shakes bevatten relatief veel eiwitten. Het verteren van eiwitten gaat namelijk vrij langzaam waardoor je langer het idee hebt dat je genoeg gegeten hebt. Je hebt dan dus minder snel last van een hongergevoel waardoor je minder snel de neiging hebt om tussendoor te gaan snoepen. In de hoeveelheid eiwitten in alle shakes die te koop zijn (wij kunnen o.a. Eiwitten.nl aanraden) zit zeer weinig verschil. Het is dan ook niet nodig om hier verdere aandacht aan te besteden.

Vitaminen en mineralen

In de hoeveelheid aanwezige vitaminen en mineralen zit wel een groot verschil tussen de verschillende shakes. Het is belangrijk dat je elke dag genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Aangezien je tussen de shakes door niet al te veel mag eten, is het van belang dat je kiest voor een shake die genoeg vitaminen en mineralen bevat. Bekijk dus goed welke vitaminen en mineralen er in de shake verwerkt zitten. Zorg ervoor dat je de overige vitaminen en mineralen op een andere manier binnenkrijgt, bijvoorbeeld door het eten van groente en fruit, of door het slikken van voedingssupplementen.

dieetshakesFavoriete smaak

Wanneer je een selectie hebt gemaakt van shakes die voldoende vitaminen en mineralen bevatten rest er nog één ding. Nu kan je afgaan op je persoonlijke smaakvoorkeur. Bekijk welk merk welke smaken in zijn assortiment heeft. Houd er rekening mee dat wanneer je kiest voor een programma van een bepaald merk je de gehele periode shakes van dat merk drinkt. Je kunt je voorstellen dat het wel fijn is om wat variatie aan te brengen, dus het is verstandig om te kiezen voor een merk met voldoende smaken die je lekker lijken. Of je kiest voor meerdere merken, uiteraard, maar dat kan wat duurder uitvallen.

Beweging belangrijk voor optimaal resultaat

Kortom, voor het kiezen van de juiste en lekkere dieet shake die bij jou past is het vooral belangrijk om te kijken naar de vitaminen en mineralen die in de shake verwerkt zitten. Het belangrijkste van afvallen is dat het op een gezonde manier moet gebeuren en hiervoor is het belangrijk dat je elke dag genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Vergeet niet dat het voor een optimaal resultaat van belang is dat je snacks achterwege laat en je genoeg in beweging blijft. Lees verder ook onze artikelen over afvallen met smoothies en over met eiwitshakes afslanken plus 5 lekkere shake recepten.

Plaats een reactie