website statistics

Het Nieuwe Weight Watchers: Hoe Werkt Het?

 

WeightWatchers-FeelGoodHet online programma van Weight Watchers is al vele jaren een succesformule waar het gaat om afslanken en het werken aan een gezondere levensstijl. Ondanks het aanhoudende succes betekent dit echter niet dat men bij WW is gaan stilzitten. Zo wordt er doorlopend aan de formule gesleuteld om deze nog beter te maken. Volgens de specialisten van Weight Watchers is men onder meer actief met het verzamelen van de meest recente wetenschappelijke informatie op het vlak van gezonder leven en men werkt daarnaast aan innovatieve oplossingen. Zo zul je je ideale gewicht nog gemakkelijker kunnen bereiken en behouden.

Deze innovatie is duidelijk te merken in het nieuwste Weight Watchers programma, wat bestaat uit drie verschillende onderdelen: Eet, Beweeg en Leef. Het wordt daarom ook wel het “Eet-Beweeg-Leef Plan” genoemd. In dit artikel gaan we verder op deze nieuwe methode in.

EET – Kilo’s verliezen zonder smakelijk eten op te hoeven geven

Er zijn uiteraard veel soorten diëten om af te kunnen vallen. Maar bij veel van die diëten wordt zo stevig op de rem getrapt voor wat betreft de dingen die je niet meer mag eten, dat bij menigeen de lust om het langdurig vol te houden al snel begint te op te breken. Bij het Eet-Beweeg-Leef-plan hebben ze daar wat op gevonden. Gezond afvallen hoeft namelijk helemaal geen saaie eenheidsworst op je bord te betekenen, zolang je slim eet. Sterker nog, ook een tussendoortje en een toetje blijven gewoon tot de mogelijkheden van alledag behoren.

foto2_thumbIn het nieuwe Weight Watchers programma tref je tal van smakelijke, gezonde recepten aan die er niet alleen voor zorgen dat je kilo’s verliest, maar ook dat je minder snel trek krijgt in tussendoortjes. Het geheim schuilt wat dat betreft in eiwitrijk voedsel, wat eraan bijdraagt dat je maag flink wat tijd nodig heeft om dit te verwerken. Hierdoor krijg je minder snel een hongergevoel en kun je makkelijker afslanken.

Als we het receptenaanbod van Weight Watchers doorbladeren, zien we dat je de dag bijvoorbeeld kunt beginnen met een voedzame mix van havermout en bosbessen. Daarmee houd je het gemakkelijk vol tot de lunch, waar je jezelf bijvoorbeeld trakteert op frittata met aardappelen en paprika. In de namiddag geniet je dan bijvoorbeeld een avocado hamspread snack en voor het diner vul je je bord tenslotte met gegrilde kip en een courgettesalade. En laten we vooral je toetje niet vergeten! Wat dacht je van cheesecake met kersen? Stuk voor stuk overheerlijke gerechten, die bijdragen aan het gewichtsverlies. Het is eigenlijk ideaal: lekker blijven eten terwijl je toch afvalt. Een uitgekiend puntensysteem zorgt er immers dat je precies weet hoeveel je van alles mag eten.

BEWEEG – Lekker in je vel zitten door voldoende te bewegen

Het tweede aspect van het Weight Watchers programma draait om activiteit. Want natuurlijk draagt ook bewegen bij aan de verbranding van calorieën waardoor je gewicht verliest. En dagelijks tenminste 30 minuten bewegen brengt nog meer voordelen met zich mee. Omdat tijdens het bewegen endorfines vrijkomen, zorgt dit ervoor dat je je ook gelukkiger gaat voelen. Dat heeft vervolgens weer een positieve invloed op het volhouden van het afslankplan. Tenslotte zorgt regelmatig bewegen ervoor dat je lichaamshouding verbetert, wat weer goed is voor je algehele gezondheid.

WeightwatchersbewegenWanneer je meedoet aan het Eet-Beweeg-Leef-plan van Weight Watchers, hoef je er niet bang voor te zijn dat je letterlijk in een sportschool wordt afgebeuld, om op die manier zo snel mogelijk je vet weg te laten smelten. Het plan houdt rekening met persoonlijke omstandigheden en kan dus worden aangepast aan een ieder die veel, weinig of helemaal geen recente sportervaring heeft. Als je niet zo sportief bent aangelegd, kan het bijvoorbeeld al een goede start zijn om elke dag naar je werk te fietsen in plaats van de auto te nemen. Of door elke dag na de lunch een ommetje te maken van zo’n 30 minuten.

Het innovatieve karakter van het Eet-Beweeg-Leef-plan toont zich onder meer door het gebruik van de mogelijkheden van het internet. Als je op je persoonlijke account bent ingelogd dan kun je workout-video’s bekijken, naar podcasts luisteren en aanvullende tips lezen. Door de speciale Weight Watchers app te activeren, is het tevens mogelijk om je sportieve prestaties om te zetten in punten. Hierdoor word je nog eens extra gestimuleerd om je gestelde doelen te bereiken.

LEEF – Op weg naar een gelukkiger leven

Natuurlijk is dat getal op je weegschaal belangrijk, maar als je je daarnaast niet happy voelt, zitten die verloren kilootjes er zo weer aan na een paar gevallen van “emotie-eten”. Positief denken is de eerste stap op weg naar een succesvol eindresultaat. Bij de nieuwe Weight Watchers leer je onder meer om eventuele tegenslagen goed te verwerken zodat een jojo-effect wordt voorkomen. Zoals we wel vaker stellen zijn lichaam en geest immers een belangrijke twee-eenheid, die van grote invloed zijn op het al dan niet behalen van je doelstellingen op het vlak van gewichtsverlies.

WeightWatchers3nwLaten we daarnaast ook vooral niet vergeten hoe prettig het is dat je bij Weight Watchers via je lokale groep in contact staat met mensen die met dezelfde problemen kampen. Je staat er dus zeker niet alleen voor. Samen met een coach delen jullie ervaringen, steunen jullie elkaar op moeilijke momenten en leren jullie van elkaar waarom iets wel of niet werkt bij het afvallen. Kortom, het Eet-Beweeg-Leef-plan draait het om veel meer dan alleen maar kilo’s kwijtraken. Er wordt prima aandacht besteed aan het mentale aspect van afvallen.

Wil je meer weten over het nieuwe Weight Watchers programma, dan raden we je zeker aan de speciale website van het programma te bezoeken! Op dit moment krijg je bij aanmelding de eerste maand gratis en een Fitbit cadeau.

Plaats een reactie