website statistics

Het Verschil tussen Mannen en Vrouwen

Je bent een vrouw die van gezelligheid en lekker koken houdt. Aangezien er bij je man naast de liefde in zijn hart ook een behoorlijk aandeel door zijn maag gaat, werd het tijd de strijd aan te gaan tegen de overtollige kilo’s. Vol goede moed beginnen jullie aan een gezond uitgebalanceerd dieet waarbij je op een niet te snelle en gezonde manier moet afvallen. Wat schetst echter je verbazing? Ondanks dat jij veel meer aan beweging doet valt manlief veel sneller af dan jij. Hoe kan dat?

mannenenvrouwen3Hormonale verschillen

Het testosteron hormoon bevordert de opbouw van spieren. Mannen maken gemiddeld 6 keer zoveel testosteron aan dan vrouwen. Dit zorgt ervoor dat ze makkelijker spieren opbouwen en sneller energie verbranden. In een dieet voor mannen zal je dan ook voedingsmiddelen met een hoger vetpercentage aantreffen. Het effect van testosteron bij vrouwen wordt geremd door het hogere oestrogeengehalte wat zich uit in vetophoping op borst, billen en dijen. Dat is de reden dat een goed dieet voor vrouwen niet geschikt is voor mannen, en andersom.

Energieverbruik mannen en vrouwen

Omdat vrouwen over minder spierweefsel beschikken dan mannen zullen zij minder energie verbruiken en minder snel gewicht verliezen. Als vrouw zijnde kun je dan meer gaan bewegen met behulp van sport. Om af te vallen door sport zal je eerst een periode door moeten waarbij je niets afvalt of zelfs aankomt. Door het sporten ga je namelijk spieren aankweken en spieren hebben een hoger soortelijk gewicht dan vet. Voordat je je verder verdiept in de verschillen voor een dieet voor mannen of vrouwen is het ook nuttig het gemiddelde energieverbruik van de beide geslachten te kennen. Gemiddeld verbruikt een man tussen de 30 en 50 jaar, in een zittend beroep, 2500 kilocalorieën per dag. Vrouwen volstaan onder dezelfde omstandigheden met 2000 kilocalorieën.

Dieet voor mannen

Bij mannen moeten dingen niet te lastig zijn. Geen calorieën tellen of “dit heb ik vandaag al gehad dus dat neem ik nu niet meer”, nee gewoon recht door zee. Die regels zijn in het begin niet leuk want je krijgt afkickverschijnselen. Er zitten namelijk in een heleboel kant en klaar producten middelen die ons hongergevoel opwekken en zo ons er weer naar laten grijpen. Deze gevoelens duren echter maar een week en daarna heb je er geen erg meer in.

De eerste stap

Begin met het niet meer tot je nemen van geraffineerde suikers en kant en klare voeding. Dat betekent geen frisdrank, snoep, soep uit blik, koekjes, chips en magnetronmaaltijden. Begin de dag met een stevig ontbijt, dan heb je tot de middag in ieder geval geen hongergevoel. Drink water als je dorst hebt, minimaal 1,5 liter per dag en iets anders voor het lekker. Eet net zo veel totdat je voelt dat je genoeg hebt, niet zoveel als je opkan. Pak eens meer de trap of loop de laatste 2 haltes naar je werk. Je zal zien dat je na een week je jezelf fitter gaat voelen en er zeker een kilo of meer af is.

Dieet voor vrouwen

Voor vrouwen geldt natuurlijk het bovenstaande net zo goed ware het niet dat de meeste vrouwen te vaak en te lang diëten. Hierdoor ontstaat er een chronisch tekort aan voedingsstoffen waardoor het lichaam voortdurend op de spaarstand staat. Wanneer je denkt in die vicieuze cirkel te zijn beland, raadpleeg dan een diëtist zodat je op een verantwoorde manier van je kilo’s afkomt. Met jezelf uithongeren of alles ontzeggen breng je meer schade aan jezelf dan goed voor je is en dat kan immers nooit de bedoeling zijn.

Steun elkaar als je samen dieet

Wanneer je als man en vrouw samen besluit af vallen is het het beste als zij een dieet voor vrouwen volgt en hij een dieet voor de man. Met een klein onderscheid in voedingsmiddelen en porties kan je zo op een evenredige manier van je kilo’s verlost raken. Elkaar steunen is in die periode erg belangrijk. Help elkaar door ook na de dieetperiode gezond te blijven leven. Maak van je Bourgondische kookhobby een gezonde kookhobby. Zo komen jullie niet in de verleiding en kan je samen nog heel lang genieten.

1 gedachte over “Het Verschil tussen Mannen en Vrouwen”

  1. Ik ben het ermee eens dat samen afvallen effectiever is. Mijn vriendin heeft een buikje na de zwangerschap die ze wil verminderen. Ik hoef niet echt af te vallen maar bij mij kan er ook wel wat kwijt. Ze is nu bezig met een dieet te volgen maar als ik iets begin te eten, dan wil zij ook wat eten. Dat geldt ook andersom. Dus ik ben onlangs begonnen om samen met haar een dieet te volgen en het werkt een stuk beter!

    Beantwoorden

Plaats een reactie