website statistics

Het Witte Kool Dieet

Een van de grootste nachtmerries van een heleboel vrouwen is cellulitis. Het Witte Kool Dieet kan daar in 3 weken duidelijk zichtbare verandering in aanbrengen. Witte kool heeft namelijk de eigenschap dat het vocht afdrijft, het lichaam zuivert van toxines en bevat daarnaast de Vitamine U, ook wel S-Methylmethonine genoemd. Deze stof zorgt ervoor dat we verlost raken van onze voorjaarsmoeheid, uitgerust opstaan en ons weer fit voelen. Tevens kan witte kool, mits goed klaargemaakt, lekker en voedzaam zijn.

wittekool2Daar de heilzame werking van witte kool direct van invloed is op ons afweersysteem, is een witte koolkuurtje of dieet van tijd tot tijd voor iedereen raadzaam om weer eens even goed te ontslakken of op gewicht te blijven. Voor zwangere vrouwen, mensen met maagzweren- of problemen, is het raadzaam om bij het volgen van deze  kuur of dieet eerst een arts te raadplegen.

Afvallen met witte kool

Wat maakt witte kool zo uniek in de strijd tegen de kilo’s? Zoals veel groenten en kruiden die effectief zijn in de strijd tegen overtollig gewicht is ook witte kool vochtafdrijvend. Het verschil met andere vochtafdrijvers is echter dat witte kool het aanwezige zoutgehalte in het lichaam niet verstoort. Dat draagt ertoe bij dat je de kilo’s die je verliest met het witte kool dieet niet direct na afloop van de kuur weer aankomt.

Dit dieet heeft voor vrouwen met overgangsverschijnselen nog een extra voordeel. De groente heeft naast het afslankende functie tevens een positief effect op de ontregelde hormonen. Je zult je door jouw verlies aan gewicht niet alleen gezonder gaan voelen, doordat je hormonen door de actieve S-Methylmethionine weer in het gareel worden gebracht verdwijnen ook de muizenissen in je hoofd.

Hoe witte kool te gebruiken

Het witte kool dieet of de kuur kun je op verschillende manieren toepassen. Je kunt een zogenoemde witte koolsoep maken of een witte kool, peterselie met citroenkuur doen. Beiden hebben dezelfde uitwerking. De soep is een complete maaltijdvervanger en zal sneller resultaat geven en met de drank gaat het wat langzamer maar zal het makkelijker vol te houden zijn.

Recept witte koolsoep

Het soepdieet mag je maximaal 7 dagen volgen en vervolgens 7 dagen niet. Naast dit soepdieet zijn zogenaamde ‘snelle koolhydraten‘ zoals brood, pasta en suikers verboden. Indien de darmen problemen veroorzaken zijn peulvruchten en zemelen toegestaan.

Ingrediënten voor een flinke pan soep

 • 1 middelgrote witte kool
 • 2 courgettes
 • 1 grote knolselderij + het groen
 • 2 groene paprika’s
 • Sap van 4 citroenen
 • 2 dessertlepels kerrie

Bereidingswijze
Snij alle groenten fijn en kook de soep ZONDER ZOUT en maak op smaak met de kerrie en eventueel andere kruiden zoals knoflook, peper, rozemarijn of basilicum. Naar wens kun je de dieetsoep blenderen.

Recept witte kooldrank

Voor een optimaal effect van de heilzame stoffen moet deze drank elke dag vers gemaakt worden. Drink hem 7 dagen aan 1 stuk, 3 glazen per dag, 3 dagen rust en doe dit 3 keer tot een totaal van 21 kuurdagen.

Ingrediënten voor 1 dagportie

 • 3 grote koolbladeren
 • paar flinke stengels soepselderij
 • 2 lepels vers citroensap

Bereidingswijze
Kook de hele koolbladeren, liefst in mineraalwater, gedurende 2 minuten in een halve liter water. Voeg de selderijstengels toe en kook nog 3 minuten door. Laat het geheel afkoelen, verwijder de bladeren en druk het vocht eruit. Verdeel de drank in 3 porties, voor de ochtend, de middag en de avond. Voeg 2 lepels vers citroensap toe op het moment dat je de drank opdrinkt, niet eerder. Daarnaast eet je met mate gewoon uw maaltijden. Daarbij vermijd je vanzelfsprekend grote hoeveelheden voedsel, alcoholische drank en andere dikmakers.

Wanneer kun je stoppen met het witte kool dieet?

Je hoeft de soep of de drank geen 21 kuurdagen vol te houden. Volg de kuur ook niet langer dan 21 kuurdagen om geen tekort aan benodigde voedingstoffen te krijgen. Merk je bijvoorbeeld na een week al dat er een paar kilo af is en je je beter voelt kun je rustig ermee stoppen. Niet iedereen heeft de bouw ervoor of ziet er mooier uit met een superslank lijf. Het belangrijkste is dat je je gezond voelt en tevreden met jezelf bent. Een mens wat gelukkig is met zichzelf straalt dat uit. Anderen die je zien vinden dan automatisch ook dat je er goed uitziet. Dat kilootje meer of minder is helemaal niet belangrijk. En wordt na verloop van tijd die broek weer een beetje krapper en zegt de spiegel dat je er niet uitziet? Volg dan gewoon weer een weekje of 2 een witte kool dieet of een drankkuurtje.

NB. Wil je dieetrecepten voor de lange termijn? Dan is dit boek met een hele reeks gezonde recepten een uitstekende uitkomst. Er staan veel goede afslankgerechten in, voor elk moment van de dag.

8 gedachten over “Het Witte Kool Dieet”

 1. Goedenavond, ik heb een witte kool dieet gehouden met verse Kool, tomaat en komkommer salade. Ben 5 kilo afgevallen in drie weken.
  Groetjes, Mahboeb

  Beantwoorden
 2. Witte kool dieet gedaan van 7 dagen zonder hongergevoel 5.5 kg afgevallen voel me fitter en mijn buikomvang 5 cm minder. Perfect dieet !

  Beantwoorden
  • Koolhydraten zoals brood, pasta, rijst en aardappelen vallen niet onder het witte kool dieet of koolsoepdieet en worden dus niet aangeraden om te eten tijdens dit dieet. Je kunt wel fruit en andere groenten eten.

   Beantwoorden
 3. hallo, vraagje,” hoeveel keer per dag moet/mag je de soep eten. want ik zie nergens beschreven hoe vaak je mag eten op een dag.
  is het maaltijd vervanger of moet je alleen avonds eten.

  alvast bedankt voor u antwoord.

  Beantwoorden
  • Je mag bij dit dieet per dag zoveel mogelijk witte koolsoep eten als je kunt, tot maximaal achtereenvolgens een week. Het dient hierbij dus als maaltijdvervanger. Je kunt het tijdens deze periode verder aanvullen met groente en fruit (behalve bananen), zolang je maar geen koolhydraatrijke voeding tot je neemt.

   Beantwoorden

Plaats een reactie