website statistics

Hoe Snel en Gezond 10 Kilo Afslanken

’10 kilo afvallen in een week!’ Dat willen we allemaal, en er zijn partijen die beweren dat dit lukt met het innemen van een middeltje. Helaas is dit niet waar. Wie af wil vallen, zou meer zijn best moeten doen. Natuurlijk kun je heel veel kilo kwijtraken in een week. Als jij op 1000 calorieën per dag gaat zitten, is er een grote kans dat jij zo 3 tot 4 kilo kwijt bent in een week. Het nadeel van deze aanpak is dat je het waarschijnlijk niet volhoudt. Je zult verschijnselen vertonen net als een ‘jojo’, het zogeheten “jojo effect“. Doordat je na een tijdje echt geen zin meer hebt om het voedingspatroon te volgen, val je terug op je oude patroon. Het is juist aan jou om dit niet te doen.

Het afslankproces voor snel afvallen

10 kilo afslankenJe kunt voor snel afslanken aan de slag gaan met een caloriearm voedingspatroon. Wanneer je onder je caloriebehoefte zit, zal je 10 kilo afvallen. Je rekent je caloriebehoefte uit op een calculator en je gaat rond de 400 calorieën onder je behoefte zitten. Natuurlijk is dit veel makkelijker gezegd dan gedaan. Maar wie echt wil, kan dit makkelijk volhouden. Een goede aanpak is dan een vereiste. Het grootste probleem van een caloriearm dieet is echter dat het op den duur kan gaan tegenstaan.

Verschillende methodes om af te vallen

Een bekend dieet is het koolhydraatarme dieet. Wanneer je koolhydraten vermijdt, val je af. Toch zijn er ook een aantal uitdagingen gekoppeld aan dit dieet:

 • Koolhydraten worden in het lichaam omgezet in glucose. Glucose is de brandstof voor je lichaam. Deze glucose heb je dus echt nodig. Wanneer je te weinig koolhydraten binnenkrijgt, bestaat de kans dat je wat suffer wordt.
 • Bij een koolhydraatarm dieet worden vaak groente en fruit vermeden. Er zitten nou eenmaal veel koolhydraten in deze voedingsmiddelen. Toch heeft je lichaam ook groente en fruit nodig. Deze leveren namelijk de vitamines en de mineralen.
 • Door het volgen van dit dieet kun je ook te maken krijgen met een wat slechtere adem. Het lichaam gaat de vetten gebruiken als brandstof, het zogenoemde proces van ketose. Bij dit proces komen afvalstoffen vrij. Deze afvalstoffen kunnen erg stinken. Gelukkig kun je voor dit nadeel altijd nog een pepermuntje innemen.

Bij een andere manier om af te vallen, kijken we juist naar de verschillende soorten vetten. Er zijn namelijk twee soorten vetten: onverzadigde en verzadigde. Vermijd de verzadigde vetten. Veel slechte vetten zitten in voeding als zoutjes, volle kaas en gebak. Door deze te laten staan, merk je al snel een verschil.

10kilokwijt3klNaast het bijhouden van de vetten en koolhydraten moet je je ook erg focussen op voedsel dat rechtstreeks uit de natuur komt. Vroeger hadden veel minder mensen te kampen met overgewicht. Dit kwam vooral omdat er toen geen eten bestond dat gemaakt werd in de industrie. Dat is in het heden wel het geval. Verschillende magnetronmaaltijden en fastfood burgers zorgen ervoor dat jij geen 10 kilo zou afvallen. Eet gewoon alles wat rechtstreeks uit de natuur komt.

Alternatieve manieren

Andere methodes die altijd hun steentje bij zullen dragen aan het afvalproces

 • Eet veel kauwgom (suikervrij uiteraard). Dit zal jou onbewust het gevoel geven dat je wat eet.
 • Drink groene thee. Dit wakkert de calorieverbranding aan. Daarnaast zitten er bijna geen calorieën in dit drankje.
 • Neem een glas minder alcohol op een dag. Ook dit zou veel schelen in je dagelijkse caloriebehoefte.
 • Door lekker veel te sporten, verbrand jij calorieën en zo zal jij 10 kilo afvallen. Een grote fout die mensen maken is om na het sporten een lekkere snack te nemen. Dit moet je dus niet doen. Als je sport, kun je iets meer eten. Maar blijf gezond eten. Alleen dan val je af.
 • Misschien wel de belangrijkste tip van dit artikel: vermijd verleidingen zoals snacks, snoep, chocola en andere zoetigheid. Dit voedsel zorgt er nou eenmaal voor dat je niet afvalt. Er zitten enorm veel calorieën in, het lust je trek niet en je wil er meer van. Een ‘no go’ tijdens het afvallen dus.

Uiteraard kunnen afslankmethodes ook erg goed helpen, check bijvoorbeeld ook ons overzicht van de beste afslankprogramma’s.

1 gedachte over “Hoe Snel en Gezond 10 Kilo Afslanken”

 1. Ik lees in jullie artikel van snel afvallen dat jullie adviseren om veel (suikervrije) kauwgom te eten. Ik denk wel dat ook suikervrije kauwgom de oorzaak kan zijn van gaatjes als je niet oplet. Daarom eet ik kauwgom met xylitol!

  Beantwoorden

Plaats een reactie