website statistics

Snel Afvallen met Fitness

Fitness is een zeer geschikte sport wanneer je wilt afvallen. Fitness kent immers veel verschillende onderdelen om ieder deel van je lichaam te trainen. Omdat je regelmatig kunt afwisselen blijft fitness leuk en daardoor is het makkelijker vol te houden dan een sport waarbij je steeds hetzelfde doet. Of je nu een beginner of een expert bent; afvallen met fitness is in principe voor iedereen geschikt.

fitness2Een platte buik!

Het uitvoeren van buikspieroefeningen kan best lastig zijn en er zijn veel mensen die dit op de verkeerde manier doen. Wanneer je begint met sit-ups is het belangrijk dat je je handen niet achter je hoofd legt. Op deze manier trek je met je armen je bovenlichaam omhoog en zijn het dus niet je buikspieren die het meeste werk doen. Je kunt het best je handen tegen de zijkant van je hoofd leggen. Er zijn ook speciale fitness apparaten te vinden voor het trainen van de buikspieren. Deze zorgen ervoor dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert.

Ook push-ups zijn erg goed voor je buikspieren. Het lijkt misschien alsof je armen bij deze oefening al het werk doen, maar niets is minder waar! Met push-ups train je vooral de rechte buikspier. Lukt het je niet meteen om meerdere push-ups achter elkaar te doen? Dat geeft niets! Ook wanneer je maar één push-up kunt doen is dit al een erg goede oefeningen en hoe vaker je deze oefening doet, hoe sterker je wordt. Na een tijdje zul je in staat zijn om meerdere push-ups achter elkaar te doen.

Strakke benen en billen!

Je benen en billen kun je op ontzettend veel manieren trainen. Wanneer je regelmatig fietst of (hard)loopt is dit erg goed voor je benen. In je sportschool of fitness club vind je hier speciale apparatuur voor waarop je in kunt stellen hoe zwaar de training moet zijn, door bijvoorbeeld de hellingshoek of de snelheid aan te passen.

Ook krachttraining is een goede training voor je benen en billen. Het is belangrijk om, net zoals bij andere trainingen, deze training langzaam op te bouwen. Snel afvallen met fitness doe je niet door een training meteen erg zwaar te maken. Jezelf overbelasten is niet goed. Wanneer een training te zwaar is, is het lastig om het vol te houden en zul je sneller afhaken. Wanneer je rustig begint en het trainen langzaam opbouwt duurt het misschien wat langer voor je benen en billen er strak uitzien, maar het is makkelijker om je doel te bereiken en het resultaat is vaker blijvend.

fitnessJe armspieren trainen

Wanneer je je armspieren wilt trainen is het eerste waar je aan denkt waarschijnlijk een gewichtstraining. Toch zijn gewichten lang niet altijd nodig om je armspieren te trainen. Met gewichten train je voornamelijk je biceps, maar ook de andere spieren in je armen mogen niet vergeten worden. Wanneer je zelf niet weet hoe je je armspieren het beste kunt trainen kun je hulp vragen aan een fitnessinstructeur, of bekijk onze 6 workouts voor slankere armen.

Snel afvallen met Fitness

Omdat je met fitness elke spier kunt trainen is het een ideale manier om snel af te vallen. Je verbrandt veel calorieën en vet, waardoor het resultaat al snel zichtbaar is. Blijf wel realistisch; Te snel gewicht verliezen is niet gezond. Blijf gezond eten en put jezelf niet uit. Gewichtsverlies is het vaakst blijvend als het geleidelijk is gegaan. Een fitnessinstructeur kan je helpen een schema op te stellen om je trainingen op te bouwen. Ook kun je overleggen welke voeding het best bij jouw trainschema past. Op deze manier wordt snel afvallen met fitness ook voor jou een succes!

Tip! Wil je thuis fitnessen? Bemachtig dan deze handige en goedkope Fitness Set. Zeer praktisch!

Plaats een reactie