website statistics

Trainingsschema voor Afvallen

Overgewicht is één van de belangrijkste oorzaken voor gezondheidsproblemen en sterfgevallen. Geen wonder dus dat meer en meer mensen zich gaan concentreren op hun gewicht en hun gezondheid en conditie. Toch blijkt het onder controle houden van het lichaamsgewicht niet voor iedereen zo’n eenvoudige taak. Vaak heeft men al langdurig last van een stagnerend gewicht alvorens men eigenlijk gaat beseffen dat men dringend een oplossing moet zoeken.

dieetklok2De oplossing voor overgewicht kan je zoeken bij specialisten en voedingsdeskundigen. Maar het is vaak net zo louterend om eerst te beginnen bij jezelf. Als je zelf niet beseft dat het hoog tijd is om je aanpak te veranderen voor gewichtsverlies, dan zal het resultaat ook veel lastiger te bereiken zijn.

Bij het afvallen moet men je eerst rekening houden met de voeding die je dagelijks naar binnen werkt, maar ook met de nodige beweging die bij een afslankingsmanier hoort. Een combinatie van beide is onontbeerlijk voor een goed resultaat. Voor de voeding kan je beroep doen op vele bronnen van informatie of dus diëtisten. Deze professionals zullen stap voor stap alles analyseren en de nodige vereisten op papier zetten om zo aan het ideale lichaamsgewicht te kunnen komen.

Op het vlak van lichaamsbeweging kan je je natuurlijk aansluiten bij bepaalde sportclubs of bepaalde verenigingen. Maar je kunt er ook voor kiezen om op zelfstandige manier te gaan trainen. Dit houdt in dat je een speciaal trainingsschema voor gewichtsverlies opstelt of laat opstellen zodat je je goed aan de opgelegde normen kan houden. Wanneer men je niet doet zal je veel minder richting hebben om de juiste resultaten te verkrijgen. Heel veel sportcentra en fitnesscentra maken hier al jaren dankbaar gebruik van en kunnen op die manier de ontwikkeling van je gewicht volgen. Men kan bijgevolg dan ook tijdig ingrijpen mocht dit nodig zijn.

Een trainingsschema voor afvallen kan ook gebruikt worden om bepaalde mensen te doen werken aan hun eigen conditie in hun eigen tempo, en niet zozeer aan de “afvalrace” die door velen wil gewonnen worden. Een goede begeleiding bij een soortgelijke activiteit is dan ook zeker aan te raden want men moet rekening houden dat hele wat mensen met overgewicht ook te maken hebben met bijkomende gezondheidsproblemen zoals hartproblemen, ademhalings-moeilijkheden, hoge bloeddruk,… Het is dus raadzaam om een trainingsschema op te stellen met behulp van vakkundig advies zodat niemand risico loopt. Wat een zeer goede training kan zijn om snel en blijvend af te vallen is interval training. Met één uur per week, dus drie keer 20 minuten intervaltraining kun je een halve kilo vetmassa per week kwijtraken.

Een intervaltraining voor beginners kan er als volgt uitzien: Begin met een lichte warming up van 5 minuten wandelen of fietsen en daarna gedurende twintig minuten rustintervals met sprintintervals afwisselen als volgt: 2 minuten rustig lopen of fietsen, een halve of 1 minuut sprinten of fietsen op een zwaardere weerstand. Je zal zien dat een dergelijk trainingsschema al meteen wonderen doet.

Behoor jij ook tot de groep die na vele jaren eindelijk eens aan zijn conditie wil werken of die graag enkele kilo’s wil afvallen? Twijfel dan niet langer en kies voor een afvalschema die op jouw maat gemaakt wordt. Je gezondheid zal er ongetwijfeld een flink stuk op vooruit gaan en je zal je veel beter in je vel voelen met die paar kilo’s minder die je weer dagelijks moet meesleuren.

Ook voor mensen die een dagje ouder worden en toch fit en gezond willen blijven raden wij iedereen aan een schema op te stellen die je zal begeleiden bij de stappen naar een gezonder en fitter lichaam. Een goed programma wat je hierbij kan helpen is Fitness Geheimen dat veel eenvoudige en effectieve afvaloefeningen voor thuis heeft.

Plaats een reactie