website statistics

Snel Afvallen voor de Vakantie

In de laatste weken met vakanties voor de deur is het voor veel vrouwen tijd om snel nog wat kilo’s af te vallen. Vaak is het zo dat op je vakantie niet snel eventjes licht tussendoortjes eet, want het eten op vakantie is vaak wat rijkelijker dan thuis. Ben je van plan om op vakantie een paar keer buitenshuis te eten dan doe je er goed aan om even nog een paar kilo’s snel af te vallen. Hoe kan je dit nu precies aanpakken?

Tip 1: Pas je eetpatronen aan

strandJe kunt voor de vakantie afvallen op een heel eenvoudige manier. Je kunt ervoor kiezen om te sporten tot je er bij neervalt maar helaas, want je raakt wel de kilo’s kwijt maar die kilo’s kunnen er dan gauw weer bij aankomen. Het zou zelfs kunnen dat als je ineens snel afvalt, je na de vakantie meer gaat wegen door je extreme hongergevoel. Het beste is om je eetgewoonten aan te passen d.m.v. elke middag fruit te eten en per dag 1 liter thee te drinken. Thee helpt de spijsvertering zodat de vertering sneller gebeurt.

Tip 2: Laat overbodig eten en drinken absoluut achterwege

Een lekker frietje en een lekker fris biertje of wijntje kan ’s avonds wonderen doen maar als het kan, laat je het beste die dingen achterwege in deze fase van het afvallen zo direct voor de vakantie. Het kan absoluut geen kwaad om eens een keertje te zondigen maar als je echt wilt dat er een paar kilo’s verdwijnen dan is het beste om van fastfood en drank af te blijven. Daarbij zit alcohol vol suiker die je dikker maakt en het vet van de frietjes is vaak erg moeilijk weg te verbranden.

Tip 3: Drink light voor het slapengaan

De beste tip die wij je kunnen geven om snel voor de vakantie gewicht te verliezen. In de avond voor het slapengaan is het verstandig – als je dorst hebt – om gewoon water te drinken of om voor een glas light limonade te kiezen. Met water bedoelen we bronwater want in kraanwater zit vaak kalk. Dit kan je elke dag volhouden wat je dus zult helpen om af te vallen. De overbodige stoffen in je lichaam worden ook op deze manier sneller afgebroken.

notenTip 4: Als je graag een snack eet, kies dan voor noten

Als je het type bent die ’s middags graag wat tussen de kiezen heeft, dan kan je het beste kiezen voor een wel heel gezonde snack. Samen met een lekkere warme thee kun je ervoor kiezen om noten te eten. Je kunt noten op allerlei lekkere en gezondere manieren eten bijvoorbeeld door ze te mengen met magere yoghurt of om de noten te mengen met lekkere rauwkost. Als je rauwkost eet, eet er dan ook een grijs broodje bij. Grijs brood is essentieel voor mensen die willen afvallen omdat grijs brood alle benodigdheden bevat voor een gezond lichaam en de stofwisseling bevordert. Zie ook bijvoorbeeld de Vitaminstore voor een uitgebreid assortiment van noten en zaden voor gewichtsverlies.

Tip 5: Trek een paar baantjes in het zwembad per week

Je kunt ervoor kiezen om een paar keer in de week te gaan zwemmen. Je kunt een paar baantjes per week trekken en na het zwemmen is het een optie om even te gaan fitnessen. Zo verbrandt je sneller de calorieën in het lichaam en het is gezond om even te benen te strekken in de fitnesszaal. Je wordt er gezonder van en uiteraard een mens die beweegt, die leeft. Zorg er uiteraard voor dat je genoeg water drinkt om je vochtpeil op orde te houden.

Lees voor meer tips ook ons artikel met 10 methoden voor snel afslanken.

De voordelen en nadelen van snel afvallen

Uiteraard zijn er een paar nadelen als je snel wilt gaan afvallen. De eerste hebben we hierboven al genoemd dat je snel terug kunt bijkomen als je een paar keer zondigt op vakantie. Maar daar komt nog eens bij dat als je snel terug aankomt, het moeilijk is om die overbodige kilo’s weer kwijt te geraken. De voordelen zijn dat je tip top weer in je bikini past en zonder zorgen lekker kunt liggen op het strand zonder dat je bang hoeft te zijn van de reacties.

Mocht je meer “spelenderwijs” willen afvallen, dan kunnen wij – onze enige echte eigen – kookboek 200 Exotische Afslankrecepten van harte aanbevelen.

Plaats een reactie