website statistics

Snel Vet Verbranden – De Meest Effectieve Tips

Iedereen weet dat afvallen en vet verbranden vraagt om aanpassingen in je dagelijkse ritme. Meer sporten, goed eten en slechte tussendoortjes laten staan. Toch kunnen kleine aanpassingen in je dagelijkse leven erg ondersteunend zijn bij het afslanken. In dit artikel vijf goede tips en oefeningen die weinig verandering vragen, maar toch het gewenste effect hebben op de vetverbranding.

Actief vet verbanden

Snelvetverbranden3Sporten is goed voor de vetverbranding. Toch past ons lichaam zich aan bij het sporten. Hierdoor zal het gewend raken aan de intensiteit van het sporten en hierdoor minder calorieën verbranden. Het automatisme van het lichaam is echter eenvoudig te doorbreken. Een andere sport gaan beoefenen is hiervoor de oplossing. Door andere spiergroepen aan te spreken, zal het lichaam hier weer een weg in moeten vinden. Dit kost extra energie, waardoor er meer verbranding zal optreden.

Thuis oefening 1: Squats

Plaats je benen op schouderbreedte uit elkaar. Strek je handen naar voren uit. Dit zorgt voor balans. Zorg dat je de rug een beetje hol is. Zak vervolgens langzaam door de knieën totdat je dijen op horizontale hoogte komen te staan en houd dit 1 seconden vast. Doe deze oefening dagelijks tien keer.

Zorg bij het naar beneden gaan er voor dat je dit rustig doet en de spanning op uw benen blijft. Door de omvang van de bovenbeenspieren en de billen zal deze oefening veel calorieën verbranden.

Vet verbranding in huis

Tijdens onze dagelijkse activiteiten kunnen we ook aandacht besteden aan de verbranding van vetten. Traplopen is bijvoorbeeld een goede activiteit om vet te verbranden. Ook dagelijkse activiteiten kun je gebruiken om het metabolisme actief te houden. Ga rondlopen tijdens een langdurig telefoongesprek of parkeer de auto wat verder weg tijdens het boodschappen doen.

Thuis oefening 2: Opdrukken

Houdt de handen recht onder de schouders en met de vingers naar voren op de grond. Zorg er voor dat je de buikspieren aanspant en het lichaam recht houdt. Laat de ellebogen vervolgens rustig opzij zakken totdat je ongeveer tien centimeter boven de grond hangt. Ga vervolgens terug omhoog door de armen weer uit te strekken. Ga niet te snel, maar zorg dat er druk blijft staan op je buikspieren en je armen.

Mocht het te zwaar zijn om zo op te drukken, kun je altijd een verhoging gebruiken. Een bank of een traptrede maakt de oefening al minder intensief.

Ontstressen helpt

Uit onderzoek is gebleken dat stress en slechte invloed hebben op het hongergevoel. Door stress hormonen wordt het metabolisme vertraagd en krijg je meer drang om te eten. Deze combinatie zorgt er voor dat je meer gaat eten. Dit eten wordt echter snel omgezet in vetten, omdat het metabolisme vertraagd is.

Thuis oefening 3: leg lifts

Ga op je rug liggen op een vlakke ondergrond. Zorg dat je armen gestrekt naar buiten liggen. Haal je benen vervolgens gestrekt een klein stukje van de grond. Houd dit twee seconden vast en beweeg de benen vervolgens door naar boven totdat ze bijna verticaal zijn. Houd dit ook twee seconden vast. Laat de benen niet gelijk terugzakken tot op de grond, maar houd de benen net boven de grond nog twee seconden stil.

Minder vet met drinken

Drinken geeft niet alleen een vol gevoel, maar kan ook helpen bij het vet verbranden. Groene thee bevat stoffen die de spijsvertering sneller laten werken. Daarnaast zorgt het drinken van twee liter water voor een constante zuivering van het lichaam. Vermijd alcoholische dranken. Ze zorgen er namelijk voor dat vetten snel worden omgezet in lichaamsvetten.

Thuis oefening 4: Sit-ups

Doe deze oefening op een vlakke en stevige ondergrond. Ga op je rug liggen en plaats je benen in een hoek van 90 graden. Plaats je handen achter je hoofd ter hoogte van je oren en laat je ellebogen naar buiten steken. Beweeg vervolgens rustig met je hoofd in de richting van je knieën. Laat je buikspieren het werk doen en voorkom het gebruik van je rug. Voer deze oefening rustig en vloeiend uit.

Verrassend voedsel

Peren en grapefruits stimuleren de verbranding. Grapefruits remmen de insuline aanmaak waardoor het hongergevoel afneemt. Ook pure chocola stimuleert de verbranding van vetten. Zorg voor een goed ontbijt aan het begin van de dag. Het spreiden van kleine hoeveelheden voeding over de dag zorgt er voor dat je spijsvertering actief blijft en het hongergevoel je weerhoudt van grote hoeveelheden eten.

Snel vetten verbranden is dus een combinatie van verschillende factoren. Met wat kleine aanpassingen en een aantal simpele oefeningen in je dagelijkse leven kun je echter de verbranding al snel bevorderen. Ga je voor het beste en meest effectieve resultaat, probeer dan ook een uitstekend programma als De FIT Methode. Een aanrader!

Plaats een reactie