website statistics

Super Simpel Paleo

Het Paleo dieet blijft onverminderd populair. Maar omdat het een radicale breuk is met veel eetgewoonten, is het echter ook niet het meest eenvoudige dieet om te volgen. Zo is het nodig bij het standaard Paleo dieet om alle graanproducten in de ban te doen. Dit betekent geen brood, pasta of rijst meer. Het boek Super Simpel Paleo probeert deze belemmeringen weg te nemen en het Paleo dieet voor de meeste personen een stuk eenvoudiger te maken.

Een specifiek dieetboek over het Paleo dieet is daarbij ook nuttig. Super Simpel Paleo is een speciale Paleo afslankgids uit de koker van Mitchell van Duuren, de auteur die in het verleden onder andere ook al het 101 Paleo Recepten Kookpakket heeft samengesteld.

Wat is het Super Simpel Paleo boek?

Super Simpel PaleoDe insteek van het boek is om het Paleo dieet behapbaar te maken voor iedereen, letterlijk én figuurlijk. Het dieet heeft namelijk het imago dat het soms moeilijk vol te houden is, omdat je geheel geen koolhydraten tot je mag nemen. Daarbij worden ook zuivelproducten, peulvruchten en producten met verzadigde vetten ontraden. Door de gerechten eenvoudig te houden kan Super Simpel Paleo toch iedereen kennis laten maken met het dieet. En hierdoor kun je toch succesvol met het Paleo dieet afvallen.

De kern van het boek zijn de vele Paleo maaltijden die worden beschreven, met daarbij de receptuur. Ze hebben hier niet alleen het doel om lekker te zijn, maar ook dat ze snel en simpel zijn klaar te maken. Per gerecht hoeft je niet langer dan een tiental minuten in de keuken te staan. En per gerecht worden maximaal vijf ingrediënten gebruikt. Dit zorgt dat het ook relatief goedkoop is klaar te maken, en dat terwijl het Paleo dieet toch een imago heeft van een relatief duur dieet.

Het boek bevat meer dan honderd pagina’s met recepten en andere informatie. Zo bevat het boek ook meerdere maaltijdplanners en lijsten met ingrediënten die het handig maken om goed boodschappen te doen. De meer dan 60 gerechten zijn zowel voor ontbijt, lunch als diner. Daarbij worden ook zoete lekkernijen niet vergeten.

Bij aankoop van Super Simpel Paleo krijg je overigens niet alleen het boek, maar ook verschillende extra’s. Hieronder valt een extra ebook met Paleo tussendoortjes, een ebook met gezonde smoothies en een ebook met sappen. Bij aankoop heb je ook een garantie dat, indien het pakket niet naar wens is, je dezelfde zonder moeite retour kunt zenden.

Super Simpel Paleo – Onze review

Ofschoon de markt op dit moment redelijk vol is met verscheidene boeken over het Paleo dieet, weet dit boek toch een nieuwe invalshoek te geven. Super Simpel Paleo beantwoord in feite aan de vraag uit de markt door het dieet eenvoudiger te maken. Hierdoor is het boek vooral geschikt voor personen die nog onbekend zijn met het Paleo dieet en er op leuke wijze mee willen kennismaken. Voor gevorderde aanhangers van het dieet of fervente koks is het boek wellicht wel wat te “eenvoudig”, alhoewel het boek ook voor deze groep leuke ideeën bevat.

De recepten in het boek worden daarbij aantrekkelijk weergegeven. Er is duidelijk geïnvesteerd in goede fotografie. De gerechten worden mooi gepresenteerd en de receptuur is helder. Soms zijn de gerechten wel erg simpel, maar in het kader van dit boek is dit minder een probleem. Indien je geïnteresseerd bent in de Paleo lifestyle en met het dieet wilt beginnen, dan is Super Simpel Paleo een prima startpunt.

Het boek met de extra’s is te verkrijgen via de eigen website van Super Simpel Paleo.

Plaats een reactie