website statistics

10 Soorten Supervoeding voor Gewichtsverlies

Gezond en blijvend afvallen zonder een strikt dieet is perfect mogelijk dankzij zogenoemde supervoeding. Het is dan ook niet te verwonderen dat deze “superfoods” bij ons steeds populairder worden. Wat verstaat men onder supervoeding en wat is het meest doeltreffend om gezond en blijvend te vermageren zonder jojo effect?

SupervoedingSuperfoods zijn voedingsmiddelen die rijk zijn aan gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten en voedingsvezels. Moeder natuur stelt ons een heleboel superfoods ter beschikking om je gezond en in conditie te houden. Vooral groenten, fruit en kruiden staan hierbij centraal. Superfoods verhogen zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid, en het wordt beweerd dat ze je tegelijk gezond en blijvend doen laten afvallen zonder jojo- effect.

Gezond afslanken zonder dieet

Velen zijn op zoek naar de meest doeltreffende en gemakkelijkste manier om gezond en blijvend af te slanken. Gezond vermageren zonder dieet is perfect mogelijk dankzij supervoeding die de natuur je biedt. Vermageren met superfoods gaat langzamer, maar de overtollige kilo’s aan overgewicht die je op deze manier kwijt speelt blijven definitief weg en dit zonder belangrijke voedingstekorten.

Combineren

Om je gezond streefgewicht te bereiken en ook te behouden combineer je bij voorkeur zoveel mogelijk superfoods. Zo krijg je alle onmisbare vitaminen, mineralen, en voedingsvezels naar binnen die nodig zijn om gezond te blijven functioneren

De gezondste Supervoeding om blijvend af te slanken

Biologisch chiazaad: is een belangrijke bron van voedingsvezels, vitaminen, mineralen, antioxidanten, en eiwitten en plantaardige omega- 3 vetzuren. Chiazaad is voedzaam en zorgt voor extra energie. Je geraakt vlugger verzadigd waardoor je honger langer uit blijft en je zo minder vlug naar suikerrijke en ongezonde tussendoortjes zal grijpen.

Goji bessen: zijn calorie- arm, maar bevatten alle achttien aminozuren, zelfs die niet door je lichaam worden aangemaakt. Deze super besjes zijn rijk aan vitaminen B1, B2, B6, B12 en vitaminen E en hebben per honderd gram meer vitamine C in huis dan om het even welke citrusvrucht. Ze versterken je natuurlijke weerstand, zorgen voor een gezonde nachtrust en een goed humeur, en vertragen je natuurlijk verouderingsproces. Gedroogde goji bessen gebruik als gezond tussendoortje en in alle mogelijke gerechten waaronder salades, yoghurt en gezonde smoothies.

Witte thee: hiervoor worden uitsluitend jonge theeblaadjes gebruikt waardoor het de vele gezondheidsvoordelen van groene thee zelfs overtreft. Witte thee zuivert je lichaam van alle giftige afvalstoffen.

Afrikaanse mango: bevat leptine, een hormoon dat je energie regelt en tijdig signalen naar je hersenen stuurt als je verzadigd bent. Afrikaanse witte mango zal ook extra vet verbranden, je slechte LDL- cholesterol verlagen en je goede HDH- cholesterol verhogen. Wetenschappers ontdekten ook dat deze Afrikaanse mango je bloedsuikerspiegel in evenwicht houdt, ziekmakende bacteriën en schimmels doodt, je bloeddruk regelt, voor een gezonde spijsvertering zorgt en je immuunsysteem versterkt. Afrika mango is een natuurlijker afslanker en stimuleert zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid.

Kokosolie: is rijk aan plantaardige verzadigde en dus gezonde vetten en heeft dus geen ongezonde invloed op je cholesterolgehalte. Dankzij het gebruik van kokosolie ben je vlugger verzadigd en zal je minder eten.

Spirulina: gemaakt uit zoetwater algen. Is rijk aan vitaminen en mineralen en aan alle andere gezonde voedingsstoffen. Barst van de eiwitten en bevat acht essentiële aminozuren. Beiden verhogen je verzadigd gevoel en vertragen de opname van suikers en koolhydraten. Spirulina is zowel verkrijgbaar in tabletten als in poeder, zodat je het gemakkelijk aan allerlei gerechten zoals ontbijtgranen, yoghurt en je groene smoothie kunt toevoegen.

Lijnzaad: bevat gezonde omega-3 vetzuren die je risico op hart- en vaatziekten verkleinen. Lijnzaad zorgt voor een goede spijsvertering, houdt je cholesterol in evenwicht, voorkomt zo een hoge bloeddruk en zuivert je darmen, verlengd je verzadigingsgevoel en zal extra vet verbranden.

Hennepzaad: gebruik bij voorkeur ongepeld hennepzaad met de hoogste concentratie voedingsvezels, optimaal voor een goede darmwerking, een gezonde darmflora en een vlotte darmtransit. Hennepzaadjes versterken je natuurlijk afweersysteem.

Moerbeien: hoe donkerder de kleur hoe zoeter hun smaak. Deze kleine besjes brengen je cholesterolgehalte in evenwicht en kunnen kanker, diabetes en hartaandoeningen helpen voorkomen. De moerbei helpt je afvallen. In de Chinese geneeskunde worden moerbeien ook gebruikt om je nieren te versterken en om zwakte, vermoeidheid, bloedarmoede en vroegtijdig grijs worden te voorkomen.

Quinoa zaad: bevat een hoge dosis natuurlijke voedingsvezels, vitamine A, B1, B2, B3, B6. B11 (foliumzuur),mineralen zoals ijzer, kalium, calcium, magnesium, mangaan, koper, zink en fosfor, essentiële aminozuren, en plantaardige eiwitten. Heeft een zeer lage glycemische index en is dus geschikt voor diabetici. Quinoa zaad is ook natriumarm, en rijk aan proteïne, waardoor deze zaadjes je vlug een vol gevoel geven. Quinoa is tevens glutenvrij en geschikt voor diegenen die lijden aan een glutenallergie.

Citroensap: zuivert je lichaam van alle giftige afvalstoffen, zorgt voor extra vetverbranding en verbetert je stofwisseling. Citroensap zorgt voor meer energie en vermindering van je hongergevoel.

De meeste soorten supervoeding zijn te verkrijgen bij de drogist. Je kunt het ook erg goed online bestellen, wat goedkoper is en je over het algemeen meer keuze biedt. Zo vind je een fantastisch assortiment superfoods bij Supernaturals.

NB. Wil je leuke recepten met superfoods? Bestel dan het boek “Superfoods in je dagelijks leven“. De gerechten in dit boek worden afgewisseld met interessante informatie over de verschillende gebruikte (super)voedingsmiddelen.

Plaats een reactie