website statistics

Tips voor een Strakke Huid

Iedere vrouw droomt ervan om een strakke huid te hebben. Toch is de huid van de meeste vrouwen niet strak. Veel vrouwen vragen zich terecht af hoe dat het mogelijk is. In dit artikel een aantal behulpzame tips die helpen om de huid strakker te maken én houden. Deze tips kun je direct toepassen zodat de huid sneller strak zal worden.

Zorg dat je veel vitamine C binnenkrijgt

Vitamine C zorgt voor de collageenproductie. Collageen is het bindweefsel dat je huid strakker maakt.  Er is een bepaalde vrucht waarin erg veel vitamine C inzit en dat is de kiwi. Maar niet alleen in kiwi’s zitten veel vitamines C, ook in andere vruchten zoals appelsienen, mandarijntjes en citroenen. Je kunt dit fruit ook goed verwerkt in een smoothie tot je nemen.

Uiteraard zit er ook vitamine C in groenten, maar voor een snel resultaat is het aanbevolen om elke dag minstens 2 van bovengenoemde vruchten te eten. Zij zorgen niet alleen voor een strakke huid maar ook voor een gladde huid.

Een tweede hulpmiddel dat je elke dag kan aanbrengen is een body lotion. Als je elke keer uit de douche komt, moet je jezelf eens goed insmeren. Even laten trekken en dan een verstevigende lichaamscrème gebruiken. Je zult merken dat je binnen een week al resultaat hebt geboekt.

Zorg voor voldoende vocht

Het is wetenschappelijk bewezen maar niet veel mensen doen het. Zorg elke dag minstens dat je 1,5 liter vocht binnenkrijgt. Je kunt dit afwisselen met water of vruchtensappen.

Als je een combinatie neemt van de twee zul je merken dat je jezelf een hoop voordelen geeft:

* De huid wordt strakker
* Jouw conditie gaat erop vooruit
* De moeheid zal sneller verdwijnen
* Je zal jezelf fitter voelen waardoor je zin krijgt om te sporten

Dus, drink een 1,5 liter water per dag. Wissel dat af met vruchtensappen en ’s middags 1 of 2 stukken fruit waarin veel vitamine C zit.

Iedereen wordt er vrolijk van en hij schijnt nu meer en meer. Wist je dat de zon ook goed is voor de huid? Het antwoord is ja maar ook hiervoor moet je oppassen. Stel als je lichaam niet tegen de zon kan omdat je snel verbrandt dan kun je er nog altijd voor kiezen om een zonnecrème te smeren met een hoge factor. Lees goed op het doosje en als je het label SPF vindt, dan heb je een goede (Sun Protection Factor).

Ga één keer per week fitnessen

Het volstaat als je één keer per week gedurende een 2 tot 3 uren gaat fitnessen. Ga dan niet meteen 3 uren lopen maar wissel af van toestellen. Op het laatste is het goed als je jezelf wat krachtoefeningen laat doen. Krachttraining helpt om de huid strak te houden. De spieren zorgen er voor dat je een soort van opvulsel krijgt. De slappe huid wordt terug strak door middel van krachtoefeningen.

StrakkehuidVoordelen van de fitness:

* Jouw lichaam blijft strak
* De futloosheid verdwijnt als sneeuw voor de zon
* De huid wordt glad dankzij de doorstroming van bloed

Het klinkt gek maar slapen helpt

Voldoende slaap is de bouwsteen die je nodig hebt voor een gezond en strak lichaam. Als je slaapt, wordt jouw lichaam als het ware strakker want tijdens de slaap regenereert en herstelt je lichaam zich.

Er worden afvalstoffen afgebroken en tegelijkertijd nieuwe cellen vernieuwd. Dit is ook de eenvoudige reden waarom veel vrouwen zeggen “schoonheidsslaapje”. Een schoonheidsslaapje van een uur of 2 helpt voor een strakke huid in combinatie met veel drinken en vruchten.

Er zijn niet veel mensen die zich hier bewust van zijn maar drink koffie met mate. Als een mens geen strakke huid krijgt, kan het soms liggen aan het koffiegebruik. Als je teveel koffie drinkt, zal je last krijgen van verwijdde aders en dat is een fenomeen dat diepe poriën veroorzaakt op de huid. Dit geldt trouwens ook voor alcoholische dranken. Koffie en alcohol mag, maar zoals met alles gebruik het in mate.

Dit zijn de voornaamste redenen om voor een strakke huid. Als kleine toevoeging wees gelukkig en probeer te stralen ook dat helpt tegen een strakke en gladde huid.

Plaats een reactie