website statistics

10 Onmisbare Dieet Tips voor een Platte Buik

De meest genoemde reden voor afvallen van zowel vrouwen als mannen is het kwijtraken van een teveel aan buikvet. Iedereen droomt wel van een mooie strakke platte buik. Zoals we reeds eerder schreven kun je verschillende goede bewegingsoefeningen doen om die dikke buik weer plat te krijgen. In dit artikel richten we ons daarentegen op het voedingspatroon en geven we 10 dieet- en voedingstips om je een platte strakke buik te bezorgen.

Deze voedingstips zijn uiteraard niet alleen goed voor het verminderen van je buikomvang, maar ook voor het kwijtraken van overgewicht in het algemeen.

1. Verban trage koolhydraten uit je voedingspatroon

Je hebt voor het tegengaan van overgewicht in het algemeen er in ieder geval baat bij om de hoeveelheid koolhydraten in je voedingspatroon te verminderen. Maar speciaal voor de buikstreek is dit extra belangrijk. Veelal trage koolhydraten als chips, wit brood, pasta en gebak worden opgeslagen rond je taille. Als je dus minder koolhydraten eet, zal je lichaam je buikvet moeten gaan verbranden om aan haar energiebehoefte te gaan voldoen. Het resultaat is een plattere buik.

Plattebuik22. Eet veel fruit

Het eten van fruit heeft drie voordelen. Ten eerste bevat fruit veel water, wat ervoor zorgt dat je afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Ten tweede bevat fruit vitaminen en mineralen, die zorgen voor een gezonder lichaam en een betere stofwisseling. Tenslotte zorgt fruit voor een vol gevoel in je maag – in het bijzonder citrusvruchten – terwijl ze toch weinig calorieën bevatten. Eet dus per dag zo’n 2 á 3 stukken fruit.

3. Kijk op etiketten, ga voor natuurlijke voeding

Kijk altijd op het etiket van het product dat je aanschaft. Vermijd producten met veel E-nummers, die immers niet altijd gunstig zijn voor je lichaam. Probeer daarbij vooral producten die glucose-fructose stroop bevatten zoveel mogelijk te laten liggen. Deze suikers zijn enorm slecht en zorgen in het bijzonder voor de vetophopingen rondom je buik. Zo lang je het houdt bij producten die op natuurlijke wijze zijn geproduceerd hoef je je geen zorgen te maken over eventuele effecten van synthetische voedingsstoffen.

4. Geen magnetronmaaltijden meer

In navolging van voorgaande punt willen we vooral magnetronmaaltijden afraden. Deze maaltijden zijn bijna altijd voorgekookt, waardoor alle goede mineralen en voedingsstoffen al uit de voeding verdwenen zijn. Daarbij wordt er gewoonlijk aan magnetronmaaltijden veel conserveringsmiddelen en kleurstoffen toegevoegd, welke een nadelig effect hebben op je gezondheid en je buikomvang.

Plattebuik5. Focus op proteïnerijke voeding

Als vervanging van minder koolhydraten en calorieën kun je in proteïnerijke voeding goede maaltijdvervangers vinden. Over het algemeen kun je deze eiwitten gewoon in natuurlijk eten vinden, zoals vlees, vis, peulvruchten, noten, zaden, eieren en zuivel. Proteïnerijke voeding zorgt voor een vol gevoel terwijl je lichaam wel degelijk overtollige (buik)vetten verbrandt. Daarbij zijn eiwitten nuttige bouwstenen voor een  gezond lichaam.

6. Alleen slank snacken

Als je geneigd ben om regelmatig te snacken of te snoepen gedurende de dag dan telt dat in totaal natuurlijk aardig op. Het probleem hierbij is vooral het snacken nadat je eigenlijk al een zware maaltijd gegeten hebt. De calorieën van deze snacks gaat vaak direct naar je buikrand om zich daar op te houden als overtollige kilo’s. Wil je toch lekker snacken, probeer je dan zoveel mogelijk te houden aan speciale slanke snacks.

7. Gebruik pittige specerijen

Ook pittig eten zorgt sneller voor een vol gevoel. Dit komt door de natuurlijke reactie van je maag op pittige specerijen en chilipepers. Daarbij is pittig eten gewoonlijk niet zo snel te verorberen. Je eet er langzamer van, waardoor je maag meer tijd heeft om het signaal aan je hersenen af te geven dat je genoeg hebt gehad. Resultaat is dat je minder eet, en je dus ook meer overtollige kilo’s kunt verliezen.

8. Vitaminen en mineralen

Zorg dat je de juiste vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Dit kan door genoeg groente, fruit en vis te eten, maar ook het innemen van supplementen hoeft zeker niet slecht te zijn. Het grote voordeel van voldoende vitaminen en mineralen is dat je stofwisseling beter werkt, waardoor je afvalstoffen sneller kan wegvoeren uit je lichaam. Dit heeft ook een positieve invloed op het afslanken van je buik.

9. Geen bier maar wijn

Voor het afslanken is het beter om alcohol helemaal te laten staan. Maar het is natuurlijk wel zo gezellig om zo nu en dan alcohol in te nemen in een sociale omgeving. Probeer dan zoveel mogelijk alcoholische dranken met veel koolhydraten te vermijden, zoals bier en whiskey. Ga daarvoor in de plaatst voor een glas wijn. Deze bevatten suikers maar geen koolhydraten, dus het nadelige effect van een glas wijn is vrij beperkt.

10. Veel water en sappen

Veel water drinken is een van de meest eenvoudige dingen die je kunt om af te slanken. Daarbij is het ook nog eens erg makkelijk. Nog effectiever is het drinken van sappen en shakes. Deze bevatten niet alleen lekker veel vocht, maar ook nog eens veel vitaminen en mineralen. Hierdoor pak je een keer een aantal uitstekende voordelen voor een gezond lichaam in een keer. Door middel van een shakes of smoothie raak je dat overtollige buikvet gewoonweg sneller kwijt.

Tip! Bovenstaande dieet tips komen samen in het programma Het Recepten Afslankplan. Je krijgt bij deze intensieve cursus beschikking over een groot aantal slanke dieetschema’s, naast de vele voedingstips die er gegeven worden. Als je wilt afslanken zonder “dieet” is deze cursus een absolute aanrader.

3 gedachten over “10 Onmisbare Dieet Tips voor een Platte Buik”

 1. Beste!
  ik wil graag diëten alleen de buik . maar ik weet niet goed ik moet beginnen .
  Ik had graag zoon week schema gehad ?
  Met vriendelijke groeten
  Patrick

  Beantwoorden
  • Dag Patrick, in het artikel wordt verwezen naar een aantal opties om met de tips aan de slag te gaan. En kijk anders ook onder onze reviews voor een programma dat bij je past.

   Beantwoorden

Plaats een reactie