website statistics

5 Leuke Workouts voor Buiten

Wanneer je op zoek bent naar een actieve en tegelijk leuke manier om af te vallen, zijn outdoor oefeningen wellicht iets voor jou. Geniet van een opkikker in de ochtend of een ontspannende workout voor de avond: een workout kan elk moment van de dag. Er zijn tal van geschikte oefeningen.

Outdoors

En het mooiste is… je hoeft niet te wachten op de zomer! Ook, en juist tijdens een koele winterochtend kunnen een paar intensieve oefeningen zorgen voor een frisse start van de dag en een heerlijk fit gevoel. Wanneer je bepaalde oefeningen daarnaast regelmatig herhaalt, zal je tijdens het afvalproces nog sneller resultaat merken. Speciaal voor jou zetten wij een paar leuke outdoor oefeningen op een rijtje.

1. Joggen: misschien wel de meest voorkomende en bekende workout die er is. Effectief, ont- en inspannend en leuk. Want joggen hoeft niet vermoeiend en saai te zijn. Houd je van de natuur? Zoek een mooi parkje, bos of wellicht het strand op en neem je loopschoenen mee. Spreek met jezelf een afstand af en verhoog dit bij succes. Wees niet te streng voor jezelf en leg de lat niet te hoog. Het is belangrijk het tempo rustig op te bouwen, zeker wanneer je net begint met joggen. Het is beter om langzaam te lopen, dan te starten met een sprint om vervolgens het joggen te moeten staken vanwege vermoeidheid.

2. Niet alleen voor kinderen: touwtje springen. Actief en leuk! Deze oefening is zeer prettig in de buitenlucht, bijvoorbeeld in het dichtstbijzijnde park of op een pleintje. Deze workout kun je alleen doen, of gezellig met een drietal. Wanneer je touwtje springen toch wat aan de saaie kant vindt: zet wat actieve nummers op een mp3speler en spring mee op het ritme. Je zult merken dat, wanneer je deze oefening dagelijks herhaalt, je het touwtje springen steeds langer vol kunt houden. Voel je een lichte gêne tijdens het touwtje springen? Voer deze workout uit in je eigen achtertuin. Niemand die het ziet.

3. Opdrukken. Het begin zal lastig zijn, omdat opdrukken veel energie vergt en het even tijd kost om je spieren te laten wennen aan deze workout. Deze methode vergt geduld en doorzettingsvermogen, maar wanneer je dit kunt opbrengen zal je merken dat de vruchten zich zullen afwerpen. Begin elke ochtend met 10 keer opdrukken, steunend op de armen en met gestrekte benen. Doe hetzelfde vervolgens liggend, met de handen in de nek. Herhaal deze oefening dagelijks één tot twee keer. Het zal even duren, maar over lange termijn ervaar je zicht- en voelbaar resultaat.

4. Traplopen. Een dagelijkse bezigheid en wellicht sta je er niet altijd bij stil hoeveel energie dit vergt. Je overschot aan vet verbranden zal op deze manier snel gaan. Ga op zoek naar een (liefst lange) trap buiten de deur. Eventueel onder begeleiding van muziek, loop je de traptreden in snelle pas op en af. Probeer dit hierna nogmaals, maar nu op een sneller tempo. Heb je geen mp3speler of Ipod? Tel de treden hardop of in je hoofd. Dit werkt motiverend en je zult merken dat je deze workout steeds sneller en langer uit kunt voeren.

Morningexercises35. Maak gebruik van het speelplein. Hier zijn vaak veel speeltoestellen te vinden zoals ringen, rekstokken en klimrekken. Hier kun je alle nodige oefeningen die je wilt, uitvoeren. Een bijkomend voordeel is dat je tijdens het uitvoeren van deze workout je kinderen in de gaten kan houden, terwijl jij aan het sporten bent. Verlies lichaamsgewicht en sla zo twee vliegen in één klap. Het kan natuurlijk zo zijn dat je je niet gemakkelijk voelt tijdens het uitvoeren van deze workout onder de ogen van andere mensen. In dit geval zou je ervoor kunnen kiezen de oefening uit te voeren in de avonduren, wanneer het speelplein verlaten is en je rustig je gang kunt gaan.

Zoals je ziet kun je op een gemakkelijke en effectieve wijze genieten van actieve workouts buiten de deur. Met simpele, goed uit te voeren outdoor oefeningen bouw je de nodige conditie op en verlies je lichaamsgewicht binnen afzienbare tijd. Veel mensen prefereren de fitness- of sportschool, welke tijd en geld kost. Dit is echter niet nodig. Maak gebruik van de middelen die je tegenkomt buiten de deur in je eigen tuin, park of dorp. Laat de kilo’s er af vliegen terwijl je tot rust komt in de frisse buitenlucht.

Plaats een reactie