website statistics

6 Verrukkelijke én Slanke Cocktails

Heerlijk, een warme zomerdag in de tuin. Het zonnetje schijnt, de vogels tjilpen en de bloemen in vrolijke kleurtjes bloeien in overvloed. Het enige wat nog mist is een lekkere zomerse cocktail. En als het even kan, een drankje waar je ook van afslankt en goed voor je lichaam is. Hier zijn zes zomerse, verrukkelijke en gezonde mixjes die je naar hartenlust op kunt slurpen!

1. Aardbei-Framboos Hemel
Een lekker fris drankje, vol zomers fruit en zonder suiker. Pak een blender en gooi er een handvol aardbeien en evenveel frambozen in. Voeg daar een kopje ijsblokjes aan toe en een paar scheutjes wodka naar smaak. Schenk deze mix in een mooi glas, garneer eventueel met een verse aardbei en voilà, je gezonde fruitige cocktail is klaar!

2. Gezonde Margarita
Een alom bekende drank, oh zo lekker op een terrasje met de zon op je gezicht. Helaas zit de traditionele variant vol suikers. Deze versie bevat aanzienlijk minder suikers en helpt je met het afslanken in de zomer.

Neem ongeveer 30 ml tequila en meng dat met wat limoensap, een beetje water en wat (vers!) appelsap. Wrijf met een partje limoen de rand van het glas in en doop dat in wat zout. Het zout blijft door het limoensap aan de rand plakken. Doe een paar ijsblokjes in de glas, schenk het mengsel erbij en garneer met een limoenpartje.

3. Mjummie Mojito
Deze mojito is lekker fris en perfect om af te koelen op een hete dag. Door het simpel en puur te houden is dit brouwsel geschikt om af te slanken.

Crush een handvol ijsblokjes in een blender of cocktailshaker. Snijdt een limoen in partjes en stamp deze goed fijn in een glas. Voeg 10 blaadjes munt en wat rum toe. Om beter te kunnen roeren kun je alvast een deel van het ijs toevoegen. Wanneer alle ingrediënten goed zijn gemixt, proef je eerst. Indien het naar jouw smaak wat zoeter moet, kun je een klein beetje (vloeibare) druivensuiker toevoegen. Vervolgens voeg je al het ijs toe en top je het af met bruiswater. Garneren doe je met een takje munt en een partje limoen.

4. Alcoholvrije Cranberrymix
Zin in een lekker drankje, maar niet in de alcohol? Bij deze alcoholvrije cocktail mis je de drank gegarandeerd niet! Pak je blender erbij, want we gaan weer mixen.

Crush eerst wat ijsblokjes zodat het drankje ijskoud geserveerd kan worden. Doe vervolgens zo’n 1,5 dl cranberrysap in de blender. De cranberrysap kun je zelf creëren met een sapcentrifuge of kant en klaar kopen. Let er bij dit laatste wel op dat er dan geen of nauwelijks suiker aan toe is gevoegd. Gooi hier een handvol frambozen bij, 0,5 dl sinaasappelsap en wat citroensap. Schenk deze puree in een geschikt glas en serveer met een mooi citroenschijfje op de rand van het glas. Jouw smakelijke mocktail doet niet onder voor een variant met alcohol. Cheers!

Cocktails25. Strawberry Daquiri
Aardbeien zijn natuurlijk zomerfruit bij uitstek. Lekker om los op te eten, op een beschuitje of gemengd in een drankje. Deze aardbeienmix is uitermate verfrissend en zoet zonder dat er veel suikers worden gebruikt. Met deze cocktail ben jij klaar voor het afslanken!

Allereerst hebben we weer gecrusht ijs nodig. Voeg hier 25 ml rum aan toe. Gooi er 6 à 10 aardbeien bij en meng dit goed. Pers het sap van een halve limoen uit en meng opnieuw even. Proef of er meer limoen bij moet en meng zo nodig nog een keer. Schenk dit brouwsel in een mooi glas en serveer met hele aardbei.

6. Love on the Beach
Alleen de naam al klinkt ontzettend zomers. Dit is een gezonde variant van het gebruikelijke zoete drankje.

Vul een glas met veel ijs. Je kunt gewone ijsblokjes gebruiken. Schenk hier 40 ml wodka bij en voeg er wat vers perziksap aan toe. Het is ook mogelijk om perzikwodka te gebruiken, maar let hierbij op de suikers. Doe er 80 ml cranberrysap en 60 ml sinaasappelsap bij, het liefst vers geperst. Meng alle ingrediënten en jouw verfrissende afkoeling is klaar.

Met deze zes verfrissende cocktails ben jij klaar voor de zomer. Wel het verrukkelijke van een zomers drankje, maar zonder de calorieën. Geniet ervan!  Wil je nog meer recepten voor lekkere mixdranken, dan is het boek 365 Sappen & Smoothies een gezonde aanrader.

Plaats een reactie