website statistics

7 Eenvoudige Manieren van Gewichtsverlies

Voor afslanken moet je natuurlijk wel wat doen. Bijvoorbeeld je voedingspatroon aanpassen en/of meer gaan bewegen. Maar in dit kader zijn er “lastige” en meer eenvoudige manieren voor gewichtsverlies. Onder eenvoudig verstaan we dan dat deze zodanig zijn uit te voeren, zonder dat je daar veel voor hoeft bij te houden. Hier daarom zeven tips voor eenvoudig gewichtsverlies!

1. Vervang vloeibare calorieën

EenvoudiggewichtsverliesWil je eenvoudig gewichtsverlies bereiken, dan moet je zorgen dat je zoveel mogelijk op de automatische piloot kunt doen. Zo lijkt of je haast moeiteloos gewicht verliest. Eén van de meest schadelijke gewoontes is het drinken van calorierijke dranken, zoals frisdrank. Een “onschuldig” glaasje per dag of een klein schepje suiker in de koffie of thee, is aan het einde van het jaar opeens omgezet in een grotere broekmaat. Ook veel “gezonde” vruchtensappen in de supermarkt bevatten in feite erg veel suiker.

Drink je in plaats daarvan enkel nog zwarte koffie of thee, of gewoon water, dan bespaar je die extra kilo’s heel gemakkelijk. Het is misschien de eerste week even wennen, maar daarna gaat het vanzelf. Op de duur zul je ook frisdrank niet meer echt lekker gaan vinden.

2. Beoefen je favoriete sport

Sporten helpt met afvallen, dat weet iedereen. Wat niet iedereen weet, is dat je helemaal niet hoeft te kiezen voor een extreme sport. Dan maak je het jezelf alleen maar lastig. Zelfs wandelen helpt al een hoop. En als je de sport echt leuk vindt, ga je het vanzelf vaker doen. Dat is op zichzelf al een grote plus. Kies derhalve een sport die je echt leuk vindt. Het tellen van die verbrande calorieën komt later wel.

3. Verwijder ongezond eten uit je huis

Telkens verleidingen weerstaan is uitputtend en slecht voor je moraal. Als je er simpelweg voor zorgt dat je geen chips en koekjes in huis hebt, is er ook geen knagend stemmetje in je achterhoofd dat je iedere keer weer herinnert aan al dat lekkers. Er is immers ook wel veel zelfbeheersing voor nodig wanneer alles voorhanden is en je ervoor geen enkele moeite voor hoeft te doen. Jezelf ervan weerhouden om dan helemaal naar de supermarkt te gaan is een stuk eenvoudiger, omdat de drempel hoger ligt.

Eenvoudiggewichtsverlies34. Ga uit van wat je wél mag eten

Afvallen is soms (onterecht) omgeven met negatieve zaken en emoties. Je mag dit niet, je mag dat niet, enzovoorts. Al die beperkingen dienen weliswaar een doel, maar ze kunnen je ook gaan tegenwerken. In feite werkt het voor je resultaat beter om uit te gaan van een positieve “mindset”. Wat mag je wel eten en drinken? Uiteraard is het hierbij belangrijk wat je zelf lekker vindt.

Probeer het daarom eens om te draaien. Je kunt bijvoorbeeld nauwelijks te veel groente eten. Fruit is ook, tot een bepaalde hoogte, iets wat je lekker weg kunt verorberen.. En wist je dat een heerlijke biefstuk amper slechte koolhydraten bevat maar wel goede eiwitten? Jezelf verwennen met gezond eten is voor veel mensen dé methode om op gewicht te blijven en gelukkig is het net zo effectief als je af wilt vallen.

5. Groter is niet altijd beter: pas portiegroottes aan

Veel mensen worden automatisch en ongemerkt te dik. Dat komt vaak door de portiegrootte. En een bord eten ook – ongeacht hoe groot het bord is. Kijk daarom eens kritisch naar je servieskast. Schep eens op in kleine borden, niet in de grootste die je hebt. En eet nooit iets zomaar uit de zak, maar uit een (klein) bakje. Het is waarschijnlijk even wennen, maar als het eenmaal een gewoonte is, leer je het ook niet zomaar meer af. Het wordt dan ook een automatisme.

Nog een extra tip is: eet langzamer! Zo krijgt je lichaam meer tijd om het eten te verwerken. Je hersenen kunnen dan beter inschatten of je genoeg hebt gehad, waardoor je sneller verzadigd bent. Hierdoor eet je uiteindelijk ook minder.

6. Koop een stappenteller

Deze manier om af te vallen is zo eenvoudig dat je je bijna niet kunt voorstellen dat het echt werkt. Toch is bijhouden hoeveel stappen je zet een zeer effectieve afvalmethode. Dat komt omdat de stappenteller je er continu van bewust maakt hoeveel je hebt gewandeld per dag. Bewustwording is de eerste stap – en er blijken maar weinig mensen te zijn die bewust de gehele dag op de bank hangen.

Daarnaast blijkt telkens weer dat je zo al snel een soort wedstrijd met jezelf gaat houden om iedere dag meer stappen te zetten. In onderzoek is bijvoorbeeld aangetoond dat deelnemers met een stappenteller veel actiever werden. Plus: ze vielen behoorlijk fors af!

7. Eet regelmatig en sla geen maaltijden over

Eenvoudig GewichtsverliesJezelf uithongeren is zeker niet de meest effectieve weg om af te vallen. En zelfs als het helpt, ben je continu prikkelbaar, slap en vermoeid. Bovendien komt het er meestal net zo snel weer aan door het gevreesde jojo-effect. Sla dus geen maaltijden over, maar zorg juist voor regelmaat. Hierbij eet je alleen anders en gezonder, waardoor je toch afslankt. Op deze manier heb je geen hongergevoel en is het makkelijker om verleidingen te weerstaan.

Als je niet uitgehongerd bent dan is een ongezonde snack vanzelf minder verleidelijk. En je kunt jezelf aanleren om op vaste tijden trek te krijgen, zodat het eenvoudiger wordt om een gezond voedingspatroon vast te houden. Zo kun je eenvoudig afvallen zonder maaltijden over te hoeven slaan.

Eenvoudig afvallen in het kort

Lastige of omslachtige manieren om af te vallen kunnen best effectief zijn. Maar ze zijn dat echter niet voor iedereen. Hier is een simpele reden voor: de barrière is te hoog. Hoe toegankelijker de methode, hoe sneller en gemakkelijker je hem in je lifestyle kunt verwerken. Daarom zijn de tips hierboven zo gekozen dat je er direct mee aan de slag kunt. Wil je meer richting en steun, dan raden we je uiteraard aan om een afslankprogramma te kiezen dat bij je past. Succes!

Plaats een reactie