website statistics

7 Slank Makende Oefeningen voor Thuis

Om slank en fit voor de dag te komen, kun je natuurlijk een abonnement nemen bij de sportschool in de buurt. Doordat veel mensen het tegenwoordig erg druk hebben, heeft niet iedereen hier echter tijd voor. Ook kunnen sportschoolabonnementen behoorlijk prijzig zijn. Gelukkig kun je ook oefeningen thuis doen om je lichaam mooi en strak te krijgen of te houden. Dit artikel bespreekt 7 slank makende oefeningen voor elke dag van de week, waarmee je weer in de vorm van je leven kunt komen. Met deze 7 oefeningen voor thuis komen alle spiergroepen en probleemgebieden aan bod. Denk er hierbij aan om de veelgemaakte sportfouten te vermijden.

thuisslankoefeningen21. De pushup

De pushup is een klassieker onder de fitnessoefeningen. Met de pushup kun je je borstspieren en triceps (achterkant van je bovenarm) verstevigen en versterken. Net als bij de squat train je daarnaast ook je buik- en rugspieren en draagt deze oefening bij aan het opbouwen van spierkracht en -massa. Bovendien gaat ook je algehele conditie vooruit door het doen van pushups. Voor het optimale effect is het raadzaam om de oefening zo zuiver mogelijk uit te voeren.

Uitvoering van de pushup

• Plaats je armen op de grond op iets meer dan schouderbreedte van elkaar
• Zak nu rustig door je armen met je neus richting de grond
• Houd je lichaam kaarsrecht (als een plank) tijdens de gehele oefening
• Druk jezelf vanuit je armen nu weer omhoog en herhaal de oefening 10x

Wanneer de oefening op deze manier te zwaar voor je is, kun je je ook ook steunen op je knieën in plaats van je tenen of je opdrukken terwijl je op bijvoorbeeld het aanrecht steunt.

2. De squat

Ook de squat is één van de basisoefeningen van de fitness. Je traint namelijk met deze oefening niet alleen je been- en bilspieren, maar verbetert je algehele krachtniveau en uithoudingsvermogen. Ook voor het verstevigen van je core (buik- en rugspieren) is de squat een belangrijke oefening. Doordat je met de squat zoveel verschillende spiergroepen aanspreekt, zal deze oefening zorgen voor de opbouw van spiermassa. Door spiermassa op te bouwen ga je er niet alleen strakker uitzien, maar zul je ook in rust meer calorieën verbranden. Daarnaast helpt de squat je bij het gemakkelijker uitvoeren van dagelijkse activiteiten en verlaagt hij het risico op blessures.

Uitvoering van de squat

• Sta rechtop met je benen op schouderbreedte uit elkaar.
• Maak je rug hol. Steek hiervoor je borst naar voren en houd je buik in.
• Je armen houdt je gestrekt voor je uit
• Zak nu langzaam door je knieën. Dit is vergelijkbaar met gaan zitten op een stoel.
• Zak door je benen totdat je bovenbenen horizontaal staan.
• Kom rustig overeind en herhaal de oefening 10x

3. De plank

De plank is een van de belangrijkste slank makende oefeningen, omdat je hiermee al je buikspieren kunt aanpakken. Je traint hiermee je rechte en schuine buikspieren en je rugspieren. Hierdoor zul je niet alleen slanker worden, maar ook je lichaamshouding zal verbeteren. Als je je voornamelijk wilt richten op je schuine buikspieren om de zogenaamde lovehandles aan te pakken, kun je de oefening ook in een zijwaartse variant uitvoeren.

Uitvoering van de plank

• Steun op je onderarmen en tenen
• Houd intussen je rug kaarsrecht
• Houd deze houding zolang mogelijk vol

Bij deze oefening zul je snel merken dat je de plank steeds langer vol kunt houden. Om de oefening zwaarder te maken kun je ook afwisselend op je handen en onderarmen steunen.

4. De tricep dip

Je triceps vormen de grootste spiergroep in je arm en mogen daarom absoluut niet overgeslagen worden tijdens een training. Met deze oefening pak je de zogenaamde kipfilets makkelijk aan en krijg je weer strakke bovenarmen.

Uitvoering van de tricep dip

• Pak een stoel en leun met je armen op de zitting van een stoel (met je rug naar de stoel)
• Je billen hangen net voor de zitting in de lucht
• Laat jezelf nu langzaam naar de grond zakken en druk jezelf weer omhoog

MSlankmakendeoefeningen5et de vier bovengenoemde oefeningen pak je je hele lichaam aan. Wanneer je extra aandacht wil besteden aan je billen, benen of buik kun je kiezen uit een van de extra onderstaande oefeningen.

5. Lunges

Een effectieve oefening voor bil- en beenspieren. Stap met één been vooruit en zak langzaam door je knie totdat je met dit been in een hoek van 90 graden staat. Vooral goed voor slankere bovenbenen.

6. Leg lifts

Een krachtige oefening voor buik- en bovenbeenspieren. Voor deze oefening ga je op je rug liggen en til je langzaam je benen in een rechte lijn omhoog.

7. Step ups

Nog een oefening om been- en bilspieren te versterken. Hiervoor heb je een opstapje nodig, waar je afwisselend met je linker- en rechterbeen op- en afstapt.

Tip! Probeer ook het uitstekende Bikini Plan in 90 Dagen. Je krijgt dan door middel van video, tekst en online coaching de beste oefeningen voor thuis, zodat je snel weer slank voor de dag komt.

Plaats een reactie