website statistics

Afvallen door Krachttraining

In onze huidige maatschappij, waarin veel mensen te maken hebben met overgewicht, wordt er veel aandacht besteedt aan het lichaam. Het is niet voor niets dat diëten, gezond leven en sporten razend populair zijn. Dat we gewichtsverlies kunnen bereiken met cardiotraining, was al langer bekend. Maar ook krachttraining is een belangrijke basis voor het verliezen van kilo’s.

Verbranden van vet

Het allerbelangrijkste bij het afvallen op speciale plekken van je het lichaam is niet het verminderen van het aantal calorieën, bijvoorbeeld door het puur volgen van een voedselpatroon, maar juist het verbranden van vet. Dat veel mensen te zwaar zijn, komt doordat de hoeveelheid vet in het lichaam aan de hoge kant is. Door dit vet op een actieve manier te verbranden, met name door te sporten, vliegen de kilo’s eraf. Natuurlijk is het daarbij ook belangrijk om de inname van vet zoveel mogelijk te beperken en dus gezond te eten.

Cardiotraining en krachttraining

KrachttrainingcEr zijn al veel mensen die proberen vet te verbranden door te sporten. De meeste mensen houden zich echter vooral bezig met cardiotraining, ofwel conditietraining. Hieronder valt onder andere hardlopen, fietsen of roeien. Deze mensen vergeten echter dat het voor het verbranden van vet ook erg belangrijk is om een bepaalde mate van spiermassa op te bouwen. En de beste manier om spieren te ontwikkelen en een goede spiermassa op te bouwen is het doen van effectieve krachttraining.

Train je spieren voor meer vetverbranding

Bij krachttraining zul je merken dat je specifieke spiergroepen zult trainen. Je kunt er dus voor kiezen om met name aandacht te richten op je armen, benen, buik of billen, de plaatsen waar jij graag vet wilt verbranden. Zo kun je voor strakkere benen en billen bijvoorbeeld regelmatig squats doen, waarbij je diep door je knieën zakt en zo de bovenbeenspieren flink aanspant. Je kunt in de sportschool voor deze spiergroep ook gebruik maken van de leg press of leg extention.

Voor het krijgen van sterkere buikspieren zijn de klassieke sit-ups nog steeds populair. Belangrijk hierbij is wel dat je je nek niet overbelast. Ook zijn oefeningen als schuine sit-ups en fietsen in de lucht erg effectief. Voor sterkere armen kun je natuurlijk met gewichten aan de slag gaan, maar je kunt natuurlijk ook regelmatig de zware boodschappen tillen. Wanneer je de spieren in die specifieke gebieden traint, zul je zien dat ook op die plekken het vet sneller zal verbranden dan op andere plekken.

Spieren verbranden vet

Wat veel mensen niet weten, is dat het specifiek trainen van je spieren zorgt voor een hogere vetverbranding. Om spierkracht op te bouwen, heeft je lichaam veel energie nodig. Deze energie zal je lichaam krijgen door vet te verbranden. En hoe groter je spierkracht is, hoe meer energie er nodig is. Daarnaast hebben spieren ook energie nodig, wanneer je ze niet gebruikt. Goed getrainde spieren zullen dus ook in rust vragen om energie en daarmee vet verbranden.

Alleen krachttraining is niet genoeg

Alleen je spieren trainen, zal echter niet genoeg zijn om een mooi strak lichaam te krijgen. Zoals eerder genoemd is het ook belangrijk om, naast het trainen, gezond te blijven eten. Daarnaast is het belangrijk om, behalve je spieren te trainen, ook cardiotraining te doen. Door zowel aan je spieren als aan je conditie te blijven werken, zal de vetverbranding nog sneller gaan en ben jij sneller op je ideale gewicht. En dan is het natuurlijk belangrijk om vol te blijven houden. Hiervoor is een goede hulp belangrijk, zoals middels een personal trainer of een online programma.

Plaats een reactie