website statistics

Afvallen met Laser

Afvallen is lang niet altijd zo makkelijk – en zeker niet als je het al langere tijd probeert maar weinig succes boekt. Daarom gaan sommige mensen over tot speciale operaties om de vetcellen chirurgisch te laten weghalen. Zo’n operatie kan echter nare neveneffecten hebben, zoals bloeduitstortingen en pijn bij zwelling. Andere therapieën, zoals de vetcellen vernietigen met ultrasoon geluid, hebben niet altijd optimale resultaten. En het gebruiken van vermageringspillen voor gewichtsverlies is al helemaal niet aan te raden. Nu is er recent een nieuw soort behandeling in opkomst: afvallen met laser.

Hoe werkt lasertherapie?

Vet wordt opgeslagen in en onder de huid in de zogeheten vetcellen. Deze cellen zitten dus vol met vet. Bij een lastertherapie maakt een laser de celwanden van de vetcellen kapot. Hierdoor geven deze cellen hun vloeibare inhoud af. Vervolgens wordt deze vloeibare inhoud op een natuurlijke manier door het lichaam afgebroken, waardoor men overtollig vet kwijt raakt en gewicht verliest.

laser

De voordelen

Lasertherapie heeft enkele aansprekende voordelen, zoals:

  • Geen chirurgische ingreep
  • Het heeft geen effect op andere cellen, dus geen neveneffecten zoals bloeduitstortingen
  • Geen herstelperiode
  • Volledig pijnloos

Lasertherapie is echter geen wondermiddel

Lasertherapie zorgt ervoor dat vetcellen hun inhoud verliezen. Maar nieuw vet kan nog steeds opgeslagen worden in deze cellen. Dus als je ongezond blijft eten, komt al het vet gelijk terug en heeft afvallen met laser geen zin. Een laserbehandeling gaat dus gepaard met gezond eten. Bij sommige laserbehandelingen wordt ook meteen een dieet opgesteld, zodat men het patroon van aankomen doorbreekt. Andere behandelaars doen dit niet, dus dan moet je dit zelf doen of zelf naar een diëtist stappen. Deze fase van de therapie moet niet onderschat worden!

Lasertherapie kan het best gebruikt worden voor een persoon die reeds op weg is naar een gezondere leefstijl. De hardnekkige probleemplekken kunnen dan aangepakt worden met lasertherapie en verder afvallen vindt plaats door middel van gezonde voeding en beweging.

De behandeling

Dat lasertherapie geen wondermiddel is, blijkt al uit het feit dat behandeling uit een aantal stappen bestaat. Ten eerste zorgt men ervoor dat er een dieet opgesteld wordt. Dit dieet kan een aantal dagen gevolgd worden voordat de lasertherapie gestart. Hierna wordt de fase met de lasertherapie gestart. Na deze fase kan het dieet eventueel aangepast worden zodat de inhoud van de vetcellen wat sneller wordt afgevoerd. Sommige behandelaars bieden een extra operatie aan om deze inhoud weg te halen, maar dan is een van de voordelen van de lasertherapie (geen chirurgische ingreep nodig) natuurlijk gelijk weg.

laser2

Het resultaat van lasertherapie

Op de Amerikaanse markt moest de fabrikant Erchonia veel onderzoek doen om lasertherapie legaal te maken. Uit dit onderzoek bleek dat gemiddeld 9 mm van de heupen, dijen en taille kwijtgeraakt wordt. Dit komt neer op ongeveer twee maten. Dit is misschien minder dan bij liposuctie, maar daar tegenover staat dat je geen vrij hoeft te nemen van je werk voor een herstelperiode, je geen risico’s van een operatie hoeft te nemen en het geheel pijnloos is.

Vergoeding

Lasertherapie wordt vaak niet vergoed door de basisverzekering. Wie echter aanvullend verzekerd is, krijgt het bij een groot deel van de verzekeraars deels of volledig vergoed. Indien lasertherapie niet vergoed wordt, kunnen de kosten flink oplopen. Een consult kost al snel €60,- tot €100,-. Ben hierbij voorbereid op meer dan tien consulten voor een volledig traject. Een liposuctie komt echter ook al gauw neer op totaal €1200,-. De kosten van lasertherapie en liposuctie liggen dus dicht bij elkaar.

Lasertherapie werkt dus goed en heeft veel voordelen

Kortom, lasertherapie haalt het vet weg uit de vetcellen. Dit gebeurt zonder operatie, waardoor het volledig pijnloos is en er geen herstelperiode is. Het is echter geen wondermiddel, dus er moet altijd een dieet bij gevolgd worden. Lasertherapie wordt bij een aanvullende verzekering vaak deels of volledig vergoed. Zonder vergoeding kunnen de kosten flink oplopen. De totale kosten liggen dicht bij de kosten van een liposuctie.

Plaats een reactie