website statistics

Chocolade en Afvallen

Is het mogelijk om kilo’s te kunnen afvallen en gewoon chocolade te kunnen blijven eten? Er zijn getuigenissen van afvallers die erin geslaagd zijn om tijdens een dieet gewicht te hebben verloren terwijl ze gewoon hebben genoten van heerlijke dit heerlijke zoete goedje tijdens het afvallen.

Chocolade is veel gezonder dan je denkt. Hier vier redenen om te genieten van het zoete spul.

Om een hoest te schoppen

Er zit Theobromine in. Dat is een chemische stof dat net zo effectief is voor het remmen van de hoestprikkel als codeïne. Theobromine is een belangrijk ingrediënt in veel voorgeschreven medicijnen.

Om gaatjes te bestrijden.
Theobromine zorgt ook voor versterking van je tanden. Het heeft zelfs een betere werking dan fluoride.

Buikproblemen te voorkomen
Cacao bevat krachtige anti-oxidanten die diarree kunnen afremmen.

Huid beschermen
Het helpt je huid beschermen tegen de schadelijke effecten van uv-stralen.

Natuurlijk is het zo dat het nuttigen van te veel suikerhoudend snoep slecht is voor je gezondheid, maar een kleine hoeveelheid per week heeft aangetoond in tests dat het juist een aantal positieve voordelen voor de gezondheid heeft.

  • Het stimuleert de stofwisseling en helpt je kilo’s te verliezen.
  • Een studie heeft aangetoond dat de meerderheid van de mensen die regelmatig chocolade eten veel minder lichaamsvet hebben in vergelijking met diegene die er weinig van nuttigen.
  • Er zitten stoffen in die helpen om kanker, hart – en vaatziekten te voorkomen en deze stoffen verlagen ook de bloeddruk.
  • Het verlaagt het cholesterol en heeft een positief effect op het verminderen van lichaamsvet rond de buik.
  • Je schijnt er vrolijker en ook verliefder van te worden.

Hoe kun je afvallen en toch nog genieten van chocolade?

chocolade2Stap 1
Sta jezelf toe om dagelijks een klein blokje te mogen nuttigen. Het stellen van grenzen aan jezelf kan juist helpen om gewicht te verliezen.De meeste mensen zullen tussen de 1200 en 1400 calorieën per dag mogen innemen om gewicht te verliezen. Kijk hoe chocolade binnen dit aantal calorieën past.

Stap 2
Geniet optimaal van de ervaring die je hebt tijdens het eten van dit heerlijke goedje. Breek het niet alleen maar in stukken en slik het weg. Neem er de tijd voor. Laat het smelten op je tong en geniet van kleine hapjes, zodat het eten een bewust en langzaam proces is. Het zal je dan een vorm van ontspanning geven. Het beste is om het te eten na de maaltijd. Je maag zit dan vol van het eten en hierdoor loop je minder gevaar om je limiet te overschrijden.

Stap 3
Het is beter om te kiezen voor een donkere/ pure variant dan voor de melkvariant want deze laatste bevat veel meer calorieën dan de pure soort. Daarnaast geeft de donkere variant een voller gevoel en staat deze soort zelfs bekent als eetlust remmer. Deze pure lekkernij is dus ideaal om te kunnen eten tijdens het afvallen.

Stap 4
Kies in je dieet alleen voor gezonde voeding, met een laag aantal calorieën zodat je wat ruimte in het aantal calorieën over hebt voor het eten van wat chocolade. Ga voor fruit en groenten, volle granen en magere eiwitten.

Stap 5
Wissel je gebruikelijke ochtendkoffie of thee eens om voor een kopje magere warme chocolademelk. Het bevat veel antioxidanten en eetlustremmers en geeft een goede start van de dag. Deze drankjes zijn een geweldige manier om de smaak heerlijk te kunnen proeven zonder te veel calorieën binnen te krijgen, mits je dan wel voor de juiste drankjes kiest. Een suikervrije of suikerarme variant is hiervoor de beste oplossing.

Stap 6
Eet met mate. Stel een limiet vast voor jezelf hoeveel stukjes je mag nuttigen van deze traktatie en houdt je daaraan vast.

Stap 7
Een beetje extra beweging kan ook helpen meer calorieën te verbranden en ruimte over te houden voor een lekkere traktatie. Beweeg 30 minuten per dag voor een maximaal resultaat. En je wordt er alleen maar gezonder van.

Door gebruik te maken van de verbazingwekkende voordelen van de cacaoboon en het te eten volgens jouw planning, zult je niet alleen gewicht verliezen, je zult ook beter beschermt zijn tegen de vele ziekten die de wereld vandaag de dag teisteren. Maak je maar klaar voor een betere kwaliteit van leven en geniet je leven lang van deze heerlijke lekkernij.

Tip! Een leuk boek over chocolade met toepasselijke recepten is “Alle Basics over Chocolade“.

1 gedachte over “Chocolade en Afvallen”

  1. Soms eet ik wat havermout pap met pure chocoladevlokken erin als ontbijt. Lekker en gezond, en ik val door de afvaltips toch nog voldoende af!

    Beantwoorden

Plaats een reactie