website statistics

De Beste Dagmomenten voor Gewichtsverlies

Er raakt steeds meer algemeen bekend over wat je precies kunt doen om in de juiste balans af te vallen. Toch zijn er ook nog steeds een aantal valkuilen. Het opeens tè intens gaan sporten of jezelf op een tè streng dieet zetten zijn daar voorbeelden van.

Enthousiasme is een belangrijk onderdeel van gezonder willen leven maar afvallen doe je het beste door niet te hard van stapel te lopen. Afvallen via een dieet schema is een goede methode. Er bewust van zijn welke momenten op de dag daarvoor het meest ideaal zijn kunnen je helpen om zelf een goed schema op te zetten.

dagmomenten2Enkele voorbeelden

Bij het bepalen van afvalmomenten zijn er zeker ideale tijdstippen. Sporten in de ochtend is er een. Ook je eetmomenten spreiden over de dag in plaats van de (ouderwetse) gebruikelijke grote 3 maaltijden per dag is een goed voorbeeld. Door deze momenten duidelijk te kiezen en in een schema om te zetten zal het makkelijker worden om de dag op een gezonde manier in te delen.

Sporten past prima in jouw eigen schema, maar….. te snel intensief sporten om af te vallen is vaak een valkuil. Zonder het al te ingewikkeld te maken komt het erop neer dat te intensief sporten ervoor zorgt dat je juist goede voedingsstoffen gaat verbranden in plaats van vetten.

Echter, door te sporten op een rustiger niveau blijft je lichaam vet verbranden (aerob), zonder over te gaan tot de minder effectieve verbranding (anaerob).

Tijdstip van afvallen nr. 1: Sporten in de ochtend

Vroeg uit de veren en in de ochtend je lichaam aan het werk zetten met sport of andere vormen van lichaamsbeweging betaalt zich de hele verdere dag uit. Deze inspanning in de vroege ochtend heeft namelijk de hele dag een positieve invloed op je stofwisseling. Je hebt meer trek en verbrandt de calorieën ook beter. Om tijd te besparen kun je thuis je oefeningen doen. Een programma als Fitness Geheimen kan hierbij goed helpen.

”Less is more, more or less.”

Maar 3 maaltijden per dag zorgen ervoor dat je stofwisseling in een spaarzame stand terecht komt. Bij elke maaltijd tikken de calorieën dan extra hard aan. Gebruik het schema om dus meer eetmomenten op een dag in te delen met kleinere porties en schroef de grote van je portie bij het ontbijt, lunch en avondeten daarbij omlaag.
Zoals gezegd, een afvalschema houdt dit allemaal overzichtelijk. Grappig eigenlijk dat vaker eten betekent dat je juist beter afvalt.

Tip: Mindfulnes

Jij kiest wanneer je een eetmoment heb. Gun op zo’n moment jezelf alle tijd en rust om te genieten en ben daar ook bewust van. Je zult eerder het gevoel hebben van verzadiging waardoor je minder gaat snacken.

dagmomenten4Tip: andere momenten juist omzeilen.

Vaak drinken wij vruchtensappen voor de broodnodige anti-oxidanten. Dit is prima maar de keerzijde is dat je op die manier te veel suikers binnen kunt krijgen. Afwisseling is hier het devies. Probeer op die momenten wanneer je gewend bent om sap te nemen ook eens thee. Hibiscus thee bijvoorbeeld heeft een enorme concentratie goede anti-oxidanten en is als thee ook nog eens lekker ook.

Kortom – Leef bewust

Afvallen via een schema ontstaat eigenlijk vanzelf door vooral heel bewust te leven. Dit schema vervolgens in kaart brengen houdt het duidelijk. Genieten en de tijd nemen voor een eetmoment. Bewust zijn van de manier wanneer je sport en hoe. Het inzien dat 3 glazen sap op een dag ook zijn keerzijde heeft. Het zijn allemaal voorbeelden waarbij het sleutelbegrip bewustwording is. In dit kader hebben wij dan ook een kookboek samengesteld waarbij we de planning van de gerechten al voor je hebben gemaakt. Zo val je zonder zorgen af.

Wij wensen je in ieder geval veel succes met het maken van jouw persoonlijke afvalschema.

Plaats een reactie