website statistics

De Heilzame Werking van Yoghurt

De meesten zullen yoghurt vooral kennen als toetje. Maar yoghurt kan in feite ook uitstekend als ontbijt gebruikt worden. Net als andere zuivelproducten zoals melk en kaas is daarbij het ook aan het begin lekker en licht verteerbaar. Doe er wat stukjes fruit in en je belangrijkste maaltijd van de dag is compleet.

yoghurtfeatIn de yoghurt zit calcium. Dit zorgt er voor dat de vetcellen in de enzymen worden gestimuleerd. Die vetcellen zorgen weer voor de verbranding van dat vet. Dit kan dus goed bijdragen aan je gewichtsverlies.

Ook kan yoghurt goed dienst doen als maaltijdvervanger. Hierbij kun je veel afwisselen. We kennen natuurlijk allemaal de gewone yoghurt wel, maar je kan ook kiezen voor aardbeienyoghurt. Dit is toch veel beter dan afvallen door weinig te eten? Dat is soms moeilijk vol te houden terwijl je nu gewoon van de yoghurt kunt genieten.

Bijvoorbeeld, in de eerste en de tweede week houd je om de dag een yoghurtdag. In de derde week heb je eerst een yoghurt dag en dan twee dagen niet. In de vierde week sluit je het dieet af met eerst een yoghurtdag en dan weer drie dagen niet. Langer dan die vier weken mag het dieet niet gevolgd worden.

Deze manier werkt ook zo goed, omdat je tijdens het afvallen met yoghurt weinig calorieën binnen krijgt. Het is verder goed om te weten dat je ook Optimel mag gebruiken, als je daarvan houdt natuurlijk. Het kan je via deze weg goed helpen gewicht verliezen. Ook kan je meer dan de helft van het lichaamsvet kwijt raken.

Er zijn meerdere onderzoeken geweest waaruit keer op keer bleek dat yoghurt echt werkt voor gewichtsverlies. Het is dan misschien minder bekend, maar dat betekent natuurlijk niet dat het je niet helpt met afvallen. Het is een goede ondersteuning voor afvallers. Yoghurt is dus meer dan alleen een gezond product.

yoghurt2Wie veel yoghurt eet zal minder snel honger hebben door daling van het niveau van de bloedsuikerspiegel. Je spieropbouw wordt er ook nog eens beter van. Al helemaal mooi is dat het verloren gewicht blijvend is en dus niet terug komt. Erger jij je aan die vetrol op je buik? Ook in dat geval is kan het eten van yoghurt je bijstaan om je dieet te volbrengen.

Het is natuurlijk geen wondermiddel, maar het helpt wel goed mee als je gewicht kwijt wilt raken. Vooral goed bewegen zal er voor zorgen dat het nog beter gaat. Hoe belangrijk eten ook is bij het afvallen, voldoende beweging is altijd gezond. Juist als je bezig bent met afvallen kan dit je dat extra zetje geven om die overbodige kilo’s vaarwel te zeggen.

Tip! Een leuke toepassing van yoghurt is de zogenoemde “frozen” variant.  Zoek je leuke recepten voor frozen yoghurt, bemachtig dan dit boek. Mooi vormgegeven en de recepten zijn over het algemeen makkelijk te bereiden.

Plaats een reactie