website statistics

Een Online Afslankprogramma volgen of de Dietist?

Er zijn verschillende manieren om af te vallen. Je kunt minder en anders gaan eten, maar je kunt ook gaan sporten. Vele mensen kiezen voor een dieet, omdat dit simpel gezegd makkelijker is dan sporten, het kost immers niet zoveel tijd en energie. Daarnaast zijn er veel dieetmethoden beschikbaar (met allen zijn eigen recepten), waardoor er voor ieder wat wils is.

OnlineAfslankprogramma3Er zijn vele verschillende dieetmethodes ontwikkeld om je zo gemakkelijk en lekker mogelijk af te kunnen laten vallen. Zo kun je afslanken door dieetboeken te volgen waarin gezonde recepten staan. Daarnaast kun je als steun een diëtist bezoeken of een online afslankprogramma raadplegen. In dit artikel lees je over de verschillen tussen een online afslankprogramma en een dietist en wanneer je voor het een of ander moet kiezen.

Afslanken met diëtist

Afslanken bij een diëtist is een een echt begeleide manier om af te slanken. Een diëtist is iemand met verstand van eten en voedingspatronen. De diëtist kan je derhalve afslankmaaltijden voorschrijven die speciaal gericht zijn op jouw voedingsbehoefte. Doordat je naar deze diëtist moet gaan, heb je voor jezelf ook een stok achter de deur. De diëtist zal jou wegen en met jou de moeilijkheden die je ervaart tijdens het diëten bespreken. Dit zorgt ervoor dat bij jou waarschijnlijk de motivatie om door te gaan met het afslanken aanwezig blijft, dit maakt het afvallen in principe ook eenvoudiger. Daarnaast zal de diëtist zich richten op jou voedingsbehoeften en allergieën. Mochten er bepaalde producten zijn die jij niet lekker vind, te duur vind of die je misschien wel niet mag, dan kan zij alsnog een aantal goede tips geven om toch lekker te kunnen eten.

Helaas is een diëtist duur. Dit kan echter eventueel (deels) vergoed worden door je zorgverzekering. Voor vragen hierover kun je contact opnemen met je eigen zorgverzekering.

Afslanken met dieetboeken

Er is een verscheidenheid aan boeken om af te slanken. Dit is vrij simpel. Je koopt een boek, eet elke dag wat het boek voorschrijft en hoppa, het afslanken kan beginnen en de kilo’s vliegen eraf! Dit is lekker zelfstandig, maar je dient wel wat discipline te hebben. De maaltijden zijn niet gericht op jou als individu en gelden als een algemene standaard. Misschien eet je normaliter wel veel minder of hele andere producten. Ook dieetboeken moeten dus bij je passen als persoon.

Online afslankprogramma

OnlineAfslankprogrammaAfslanken kan ook door gebruik te maken van een online afslankprogramma. Dit zijn online programma’s waar je je bij kunt aanmelden. Vaak dien je je gewicht en lengte op te geven bij je aanmelding en een streefgewicht (het gewicht dat je wenst te wegen) op te geven. Vaak kun je met een online afslankprogramma je gewicht bijhouden, hetgeen dat je eet en drinkt en de hoeveelheid beweging dat je op een dag hebt. Doordat je dit allemaal bijhoudt voor jezelf binnen het afslankprogramma kun je precies zien wat je allemaal eet en of drinkt en verbrandt op een dag. Tevens kun je in dit soort programma’s vaak contact hebben met zogenoemde “lotgenoten”. Dit zijn mededeelnemers van het programma, zodat je elkaar kunt blijven motiveren. Ook kun je recepten uitwisselen en leer je van elkaar.

Er is voor een online afslankprogramma wel wat discipline nodig om het vol te kunnen houden. Daarnaast heb je bijna altijd toegang tot het internet nodig, zodat je alles kunt bijhouden. Maar dit is de laatste jaren bijna geen probleem meer aangezien dit veelal ook op de mobiele telefoon gedaan kan worden. Tegenwoordig heeft bijna iedereen internet op zijn of haar smartphone. In sommige gevallen spreken mensen die meedoen aan een afslankprogramma via het internet wel eens in het echt af. Hierdoor kunnen er leuke eetclubjes ontstaan voor mensen die willen afslanken.

Afslankprogramma’s via het internet zijn relatief goedkoop. Bekijk ook al onze reviews van verschillende dieetboeken en online afslankprogramma’s.

Plaats een reactie