website statistics

Het Bikini Dieet

Misschien heb je er al eens van gehoord: het bikini dieet. Dit dieet zorgt ervoor dat je, zoals het woord al doet vermoeden, weer in je bikini past. Met name in de winter hebben we de neiging om net iets makkelijker om te gaan met ons lichaam en onze voeding. Als vervolgens de eerste zonnestralen zich weer laten zien, breekt bij veel vrouwen paniek uit. De winterse kilo’s moeten er weer vanaf om je in de zomer weer prettig in je lijf te voelen.

Het bikini dieet is gericht op gewichtsverlies binnen drie weken. Het werd bedacht door dieetexpert Sven-David Müller. Het dieet omvat vetverbranding, workouts en het verminderen van cellulitis. In zijn boek over het bikini dieet vind je vele recepten en tips om weer beter in je vel te komen. Voorafgaand ieder recept kun je daarbij uitgebreide voedingsinformatie lezen.

bikinidieet2Hoe werkt het?

Bij het bikinidieet zijn er drie eetmomenten op een dag en is het eten van tussendoortjes niet toegestaan. Hiermee wordt voorkomen dat je insulinespiegel iedere keer stijgt. Het is belangrijk om gedurende de dag veel water te drinken, zo’n 2-3 liter. Het wordt aangeraden om vaste tijdstippen aan te houden voor de eetmomenten:
• Ontbijt: 07.00 – 08.00 uur
• Lunch: 13.00 – 14.00 uur
• Diner: 18.00 – 19.00 uur

In het boek vind je meerdere recepten voor ontbijt, lunch en diner en je bent zelf vrij te kiezen welk recept je wilt gebruiken. Deze vrijheid zorgt ervoor dat het dieet niet snel verveelt en houdt het afwisselend. Een ontbijt kan bijvoorbeeld bestaan uit volkorenbrood met cottage cheese, een lunch uit linzen met ham en als diner een heerlijke salade.

Voordelen van het dieet

Er zijn verschillende voordelen te noemen aan het volgen van een bikinidieet. Omdat je in kortere tijd op je eetgewoontes en lichaamsbeweging let, stimuleert het ons om dit, na het bereikte streefgewicht, voort te zetten. Als we ons prettig in ons vel voelen, dan zijn we ook zelfverzekerder. Daarnaast is het natuurlijk altijd goed als we ons bewust zijn van wat we dagelijks eten en drinken. Je volgt niet een strikt menu en kunt kiezen voor gerechten waar je op dat moment zin in hebt. Dit zorgt ervoor dat je het dieet makkelijker kunt volhouden.

Nadelen van het dieet

Toch zijn er aan het dieet, zoals bij ieder dieet, ook nadelen te noemen. Het bikinidieet is een zogenoemd crashdieet. Dit zorgt ervoor dat we veel kilo’s in een korte tijdspan kunnen verliezen. Wellicht ben je bekend met het jojo-effect. Als we in korte tijd veel gewicht verliezen, is de kans groot dat die kilo’s (plus een aantal extra) er binnen no-time weer aanzitten. Dit komt omdat we vaak voor een kortere periode op onze voeding en lichaamsbeweging letten. Op het moment dat we ons gewenste gewicht hebben bereikt, belanden we weer snel in onze oude gewoonten en komen de verloren kilo’s er weer bij.

groenten2Nog wat laatste tips

Als laatste nog wat extra tips om een goed figuur te slaan in je bikini:
• Zorg voor een goed en gezond ontbijt. Wanneer je in de ochtend veel en slecht eet, voel je je minder fit. Het is beter om een grotere lunch te hebben in de middaguren. Op deze momenten is het toch te warm om je op het strand te bevinden.
• Neem een duik in het zwembad of zee. Als je even een onzeker moment hebt, neem dan een duik in het water. Hier hoef je je geen zorgen te maken over je figuur: niemand die het ziet. Bovendien doe je ook nog eens aan lichaamsbeweging.
• Geniet! Het is vakantie, dus probeer ook gewoon lekker van je vrije tijd te genieten. Het is zonde om je energie te verspillen aan je eigen onzekerheden. Grote kans dat anderen het niet eens opvalt.

Conclusie

Het bikini dieet kan je helpen om nog even snel wat kilo’s te verliezen voor je op vakantie gaat. Maar zie het dieet als een kortetermijnoplossing. Als je op lange termijn blijvend gewicht wilt verliezen, dan kun je bijvoorbeeld eens met een diëtist spreken. Die kan een programma opstellen dat bij jou past.

Tip! Wil je snel weer in je bikini passen? Check dan het boek “Bikini Boost“. Dit boek is er helemaal op gericht om je figuur binnen 4 weken in topvorm te maken zodat je vol zelfvertrouwen je weer in je badkleding kunt laten zien.

1 gedachte over “Het Bikini Dieet”

  1. Echt een verrassend boek. Vroeger dacht ik niet dat een dieet boek me kon motiveren om een dieet ook echt uit te voeren, maar mijn mening over dieetboeken is zeker veranderd door dit boek. Ik verheug me op mijn vakantie op het mooie strand in Thailand!

    Beantwoorden

Plaats een reactie