website statistics

Losse Huid na Afslanken? Zo krijg je weer een Strakke Huid!

Wanneer je flink bent afgevallen zul je merken dat je huid losser om je lichaam heen gaat zitten. Dat is niet zo gek natuurlijk, want hoe groter je bent, des te ruimer je huid moet zijn. Als je afvalt verdwijnt het vet onder je huid, maar je huid slinkt niet mee. Een vervelend probleem, want bij veel losse huid merk je nog niet goed hoe slank je bent geworden. Wanneer er sprake is van een extreme gewichtsafname na ernstig overgewicht kiezen mensen er soms ook voor om de losse huid weg te laten snijden. Dit is een grote operatie, maar gelukkig zijn er ook andere manieren om de huid strakker te maken.

Losse huid voorkomen

Raak niet in panStrakkerehuid2iek als je ziet dat je huid wat losser wordt nadat je gewicht bent verloren. Dit is een normaal verschijnsel. Je huid is een orgaan en verandert ook door de jaren heen. Het zal zich weer aanpassen aan je lichaam. Maar dit kan wel tot twee jaar duren voordat de huid goed is aangepast aan de nieuwe vorm van je lichaam. Je kunt een teveel aan slappe huid dus beter op tijd voorkomen met de juiste maatregelen.

Een losse huid kun je voorkomen door niet te snel af te vallen. Zo heeft je huid wat meer tijd om zich aan je lichaam aan te passen. Stel als doel om niet meer dan twee kilo per week af te vallen. Daarnaast is het belangrijk om er naast aan beweging en sport te doen, zodat er een goede balans is tussen je vet- en spierweefsels.

Drink veel water om de huid elastisch te houden, minstens twee liter per dag. Eet eiwitrijke voedingsmiddelen, zoals noten, zaden, eieren, kaas, melk, peulvruchten en vis. Deze bevatten collageen en elastine, deze middelen zorgen ervoor dat de huid elastisch blijft.

Zorg goed voor je huid met bijvoorbeeld een regelmatige peeling. Dit helpt dode huidcellen te verwijderen en zorgt ervoor dat de circulatie van de huid beter verloopt. Crèmes met ingrediënten als vitamine A, C en E, aloë vera, gistextract, hyaluronzuur en soja-eiwit bevatten collageen en elastine wat de huid strakker kan maken. Wat bijvoorbeeld erg goed werkt is Rich Firming Lotion of Aambeienzalf.

Wat kun je beter niet doen?

Er zijn ook een aantal dingen die je beter niet kunt doen om je huid strakker te maken, zoals:
– Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, zoals sulfaten in zeep, shampoo en afwasmiddel.
– Beperk blootstelling aan de zon. UV-stralen zijn schadelijk voor cellen in je huid en kunnen het verouderingsproces versnellen.
– Beperk blootstelling aan warm- en chloorwater.
– Drink niet teveel koffie en vooral alcohol. Door teveel koffie en alcohol verwijden je aders en zo ontstaan er diepe poriën in de huid.
– Heb niet teveel stress. Door stress vermindert het collageen in de huid, waardoor het sneller slapper wordt.
– Niet roken. Door roken droogt je huid uit en zorgt voor veroudering van de huid.

StrakkerehuidWanneer chirurgie overwegen?

Mocht het bij jou al te laat zijn en heb je een slappe huid door een flinke gewichtsafname? Dan kun je overwegen om een chirurgische ingreep te ondergaan om dit te laten verwijderen. Je hoeft hier niet bang voor te zijn dat je een dergelijke operatie nodig hebt bij het kwijtraken van een paar kilo of na een zwangerschap. Je huid is elastisch genoeg om zich dan aan te passen. Een operatie doet zich vaak pas voor als er al jaren sprake is van ernstig overgewicht en dan flink wat kilo’s afvalt. Een huidcorrectie wordt pas in extreme gevallen gedaan.

Hoe je lichaam er uit ziet en hoe gezond het is heb je vaak voor een groot deel zelf in de hand. Afvallen is verstandig als er sprake is van overgewicht, maar dit kan dus ook resulteren in een lossere huid. Met bovenstaande tips kun je er voor zorgen dat de huid zo strak mogelijk blijft.

7 gedachten over “Losse Huid na Afslanken? Zo krijg je weer een Strakke Huid!”

 1. Ik ben veel afgevallen jullie dieet gevolgd, nu losse huid en dun. Ik wil graag wat in gewicht aankomen maar is moeilijk om de juiste stoffen te vinden, heeft u suggesties?

  Beantwoorden
  • Als je onder je streefgewicht zit en wat wilt aankomen dan kun je weer wat meer “complexe” koolhydraten aan je voedingspatroon toevoegen. Met complexe koolhydraten bedoelen we de goede koolhydraten die zitten in bruin brood, rijst, aardappelen, pasta. Blijf slechte koolhydraten zoals suikerhoudende producten, gefrituurd eten, chips, koekjes, fast food vermijden. Indien je als vrouw op gezonde wijze wat wilt aankomen eet dan per dag zo tussen 150 gram en 250 gram complexe koolhydraten als onderdeel van je dagelijkse voedingspatroon.

   Beantwoorden
 2. Beste, ik ben door gezonde voeding en door geen toegevoegde suikers te eten, flink aan het afvallen.
  Maar ik heb lange tijd in bed gelegen. Door chronische pijnpatient te zijn en ik niets kan doen van sport, ik ben opnieuw in revalidatie om langer te kunnen rechtstaan dan 10 min. Niet in staat om veel te bewegen. Wandel nog op laagste stand van loopband, telkens 10 min. En ik moet nog 40 kg kwijt. Mijn vel begint serieus los te hangen van mijn buik het ergste, hij zakt echt naar beneden.
  Ik masseer mijn buik en doe lichte buikspieroefeningen in bed. Ik ben bang dat ik enorm veel vel ga krijgen, want het is er nu al. En dan al wat ik nog kwijt moet, ik ga er echt verschrikkelijk uitzien. Is er nog iets wat in mijn mogelijkheid ligt om te zorgen dat het niet nog erger wordt?

  Beantwoorden
 3. Ik ben 27 kilo afgevallen door koolhydraat arm/beperkt. waardoor ik losse huid heb gekregen. Ik sport nu 1 jaar kracht training dat doe ik 3x per week. Ik merk weinig van dat mijn huid strakker word. Ook al eet ik gezond sport erbij. Wat kan ik nog meer doen?

  Beantwoorden
  • Dag Yvonne, supergoed dat je 27 kilo bent afgevallen! Inzake de losse huid, heb je de aanbevelingen in het bovenstaand artikel gevolgd? En afhankelijk van de locatie van de huid kun je speciale lichaamsoefeningen doen, check hiervoor ook de andere artikelen op onze website.

   Beantwoorden
 4. Ik ben door ziekte 28 kilo afgevallen ,en veel los vel ik ben een hele tijd bedlegerig geweest moest veel operaties ondergaan,me conditie is erg slecht heb actrose dus sporten word moeilijk,maar als ik in de spiegel kijk nee vreselijk dat losse vel buik billen boven benen….wat is hier nog aan te doen ik ben 60 jaar vaak ziekelijk en wil zo graag een wat strakker huid..heeft iemand een idee.

  Beantwoorden

Plaats een reactie