website statistics

Vegetarisch Paleo

Het Paleo dieet staat bij uitstek ook wel bekend als een dieet met veel vlees en vis. Koolhydraten zijn immers binnen de Paleo voedingsmethode bijna niet toegestaan. Hiervoor in de plaats worden eiwitrijke voedingsproducten aangeraden, en waarbij vlees en vis dus voor de hand liggen. Echter voor vegetariers betekent dit niet meteen dat ze het Paleo dieet moeten afschrijven. Dat bewijst ook het boek “Vegetarisch Paleo”.

Wat is Vegetarisch Paleo?

Vegetarisch Paleo 2Het boek bestaat uit zo’n 80 pagina’s met vegetarische recepten die zich tegelijkertijd ook aan het Paleo dieet houden. Hierdoor is het dieet ook voor vegetariërs goed te volgen. De recepten bevatten dus geen granen, peulvruchten en gluten. Dit naast uiteraard het ontbreken van vlees en vis. Een veelgebruikt ingrediënt in vegetarische gerechten is de sojaboon. Maar ook soja ontbreekt in de gerechten omdat deze volgens het Paleo dieet niet gunstig is voor je gezondheid en je gewicht.

Verder zijn granen uit den boze omdat deze veel koolhydraten bevatten. Ook producten met veel gluten vallen onder deze categorie. Peulvruchten worden vermeden omdat deze niet rauw zijn te eten en veel toxines bevatten. Deze gifstoffen zijn ongunstig voor je lichaam. Wel kun je bonen eten, onder bepaalde voorwaarden, alleen dus geen sojaproducten.

Naast Vegetarisch Paleo is het ook nuttig om het boek de Paleo Revolutie te lezen, van dezelfde auteur. Dit laatste boek geeft een goede basis voor het Paleo dieet en legt ook bepaalde keuzes uit. Uiteraard kun je Vegetarisch Paleo ook aanschaffen indien je wel vlees en/of vis eet maar nog meer afwisseling zoekt. Voorbeeldgerechten uit het boek Vegetarisch Paleo zijn bijvoorbeeld: Paleo pizza, Wokgroenten met pittge saus, lekkere groentensoepen, Paleo lasagna enzovoorts.

Onze ervaringen met Vegetarisch Paleo

Het boek is volgens het gebruikelijke stramien opgezet. Mooie foto’s en een heldere receptuur. De hoeveelheid recepten ogen wat beperkend, maar hierbinnen kun je wel weer veel variatie maken met verschillende ingrediënten.

Vegetarisch Paleo is vooral nuttig met andere boeken van dezelfde auteur, zoals het eerder genoemde Paleo Revolutie maar ook het 101 Paleo Recepten Kookpakket. Ook voor vegetariers geeft dit voldoende inspiratie en informatie om het Paleo dieet met succes te volgen. Er zijn immers ook al veel vegetariers effectief met het dieet afgevallen.

Je kunt Vegetarisch Paleo via de speciale website bestellen, nu met een behoorlijke korting.

Plaats een reactie