website statistics

Met Gezonde Voeding Afslanken terwijl je Eet

Heb je al van alles geprobeerd om af te vallen en komen de kilo’s net zo hard weer terug? Als je moe wordt van het zoveelste dieet, kies er dan voor om blijvend af te slanken door het letten op gezonde voeding.

Afslanken door te eten

Gezonde VoedingBlijvend afvallen zit vaak niet in zogenaamde crash-diëten. Het is beter om af te vallen door bewust te kijken naar je dagelijkse eetpatroon en dit om te buigen naar een gezond eetpatroon. Afslanken door gezond te eten kun je leren, als je je meer bewust bent van je eetgewoontes. Er zijn dus ook geen ingewikkelde pillen of oefeningen nodig om effectief gewicht te kunnen verliezen.

Gezond afvallen

Afvallen hoeft niet te snel te gaan. Je kiest immers beter voor een blijvend resultaat. Het aanpassen van je levenspatroon en voedingsstijl vergt wat tijd. Je wordt je bewust van je huidige eetgewoontes en zult daardoor merken dat gezonde voeding een goede hulp is bij het blijvend verliezen van kilos.

Levensstijl aanpassen

Om gezond te kunnen afslanken begin je met eerst kritisch naar je huidige eetgewoonten te kijken. Heb je geen tijd om te ontbijten, eet je vaak buiten de deur of snack je ’s avonds lekker voor je favoriete serie? Breng alles in beeld en ontdek de verkeerde eetpatronen. Je kunt jezelf helpen afslanken door bewust te kiezen voor gezonde voeding en een betere levensstijl. Heb je eenmaal de knop omgezet dan hoeft op gewicht blijven ook niet meer zo moeilijk te zijn.

Ideale gewicht bereiken

Bij de verandering van je eetpatroon is het van belang om ook een meer gezonde levensstijl toe te passen, waardoor je op een gezonde manier blijvend je ideale gewicht kunt bereiken. Gezond afslanken begint met het ontbijt niet meer over te slaan. Ontbijten als begin van je dag is belangrijk, je motor wordt aangezet en het lichaam begint te werken, ook de vetverbranding.

Tips om je eetpatroon te veranderen

Hulp tijdens het afslanken in de vorm van gezonde voeding. Een paar tips om je op weg te helpen te knop om te zetten:
– Begin de dag met een eiwitrijk ontbijt.
– Gezonde tussendoortjes als fruit, noten en zaden om het hongergevoel tussen de maaltijden weg te nemen.
– Drink veel. Bijvoorkeur water, groene thee, koffie en smoothies. Veel drinken spoelt afvalstoffen weg en voorkomt een hongergevoel.
– Koop geen “lekkere” ongezonde dingen waarvan je op voorhand weet dat je de verleiding niet kunt weerstaan.
– Prop jezelf niet helemaal vol tijdens het eten. Het volle gevoel krijg je iets later dan dat je maag echt vol zit. Stop iets eerder met eten, zodat je je na afloop ook niet zo vol en opgeblazen voelt.

GezondevoedingsmiddelenAfvallen zonder honger

Hoe voorkom je een hongerig gevoel en dat verlangen naar ongezonde snacks en tussendoortjes? Er zijn zeker een aantal effectieve methoden. Je kunt meer drinken en gezonde voeding eten zonder gedurende de dag honger te hebben. Maar alle begin is moeilijk. Hieronder een paar tips om het hongergevoel te voorkomen en sneller te kunnen afslanken met gezonde voeding.

– Neem tijdens het ontbijt vers fruitsap en een stuk fruit. De natuurlijke suikers zorgen voor een energiek begin van de dag. Daarnaast begint je vetverbrandingsproces te draaien en worden overtollige vetten verbrand.
– Drink tussen de maaltijden door veel water, (groene) thee en drankjes zonder calorieën. Dit vult je maag en spoelt afvalstoffen weg.
– Eet 5 keer per dag. Dus na het ontbijt een 10-uurtje en na de lunch rond een uur of 15.00 een gezond tussendoortje. Fruit, droge biscuitjes, rijstwafels, tomaat, komkommer, zaden, gedroogde vruchten zolang het verantwoord is, vult het je maag.
– Zorg voor gevarieerde lunches en diners. Kies voor veel groenten. Groenten bevatten een groot watergehalte en hebben aanmerkelijk minder calorieën dan een stuk vlees. Vette vis is eiwitrijk en gezond. Varieer ook met soepen en heerlijke rauwkost salades (zonder al te veel dressing).
– Probeer meer eiwitrijke voeding te eten. Dit is gezonder dan koolhydraten, het vult je maag en zorgt voor de opbouw van spierweefsel. Eet meer peulvruchten, gedroogde vruchten, magere kwark, yoghurt, zalm, tonijn en vervang brood op regelmatige basis door eitwitrijke producten. Dat zorgt dat je langer een vol gevoel hebt, zonder dat je snel koolhydraten verbrand en weer ‘moet’ eten.

Gezonde voeding en voldoende bewegen

Als je dan je levensstijl aanpast en gezond gaat eten probeer dan ook wat extra te bewegen. Voor de verbranding is dat een extra steuntje om wat sneller te werken. Het zit hem niet in de verplichte ‘martelgang’ naar de sportschool. Loop wat vaker met de hond of neem de fiets naar je werk. Laat de auto wat vaker staan. Begin rustig aan en probeer het bewegen langzaam op te bouwen, zonder dat het een niet leuke verplichting wordt.

Begin met het volgen van een juiste aanpak voor afslanken en ontdek zelf dat gezond en blijvend afvallen mogelijk is. In combinatie met voldoende beweging zul je versteld staan van de snelle resultaten.

Plaats een reactie