Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Onderkin Kwijtraken? De Beste Oefeningen en Tips

Het kwijtraken van de onderkin is een van de meest bijkomende vragen bij mensen die willen afvallen. Je kunt je onderkin wel verbergen met een sjaal of een hoge kraag maar uiteindelijk zal je hem liever helemaal niet hebben. De kin en de nek zijn immers echt lichaamsdelen die direct opvallen. Ze zijn daarom ook lichaamsdelen die hoog op het lijstje staan om te verwijderen, vooral bij vrouwen. Omdat we regelmatig vragen kregen voor specifieke tips tegen een dubbele kin, bij deze daarom een artikel met de beste methoden om je onderkin te kunnen kwijtraken.

Onderkin4De oorzaken van een onderkin

Uiteraard is sterk overgewicht een grote oorzaak van een onderkin. Wanneer je dan gewicht verliest, zal je onderkin ook een stuk minder worden. Maar dit is niet de enige issue. Een onderkin kan ook voortkomen uit overtollig gezichtsvet, slappe spieren, een gebrek aan oefening of gewoonweg je dagelijkse voedingspatroon.

Door hiertegen de juiste oefeningen te doen zul je al een deel van het probleem kunnen oplossen. Hiernaast zijn er ook methoden om je gezicht cosmetisch strakker te laten worden, waardoor ook je onderkin wordt verminderd.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze gratis test en ontdek je “Afslank IQ”.

Hoe je een onderkin kunt kwijtraken

Er zijn naast sec gewicht verliezen en vet verbranden in feite 3 goede manieren om je onderkin kwijt te raken. In de rest van dit artikel tonen we voorbeelden hoe je dit kunt doen:

 • De spieren in je gezicht trainen
 • Een betere en elastischer huid
 • Goede voeding die nuttig is voor je huidweefsel

Hiernaast bestaat uiteraard ook nog de medische optie. Je laat hierbij door een chirurgische ingreep je onderkin weghalen. Ofschoon de medische wetenschap vergevorderd is kan er hierbij wel altijd een litteken ontstaan. Daarnaast haalt een dergelijke ingreep niet de oorzaken van de onderkin weg. Indien onderstaande methoden voor jou niet bevredigend zijn, kun je altijd informeren bij de huisarts voor de mogelijkheden van een medische ingreep.

Oefeningen voor je kin en nek

Onderkin5klSpeciale oefeningen voor je onderkin zorgen ervoor dat je spieren verstrakken waardoor je huid minder gaat hangen. Hangende huid is immers een veelvoorkomende oorzaak van een onderkin. Een goede oefening heeft tevens het voordeel dat je huid er strakker uit gaat zien.

Hieronder 3 goede oefeningen. Je kunt deze tijdens je reguliere workouts doen, maar ook gewoon als je achter je bureau zit.

1. De kaakoefening

Met deze oefening train je vooral je platysma. Dit is een nuttige spier van je hals naar je kaak. Het trainen van deze spier zorgt ervoor dat je een mooiere kaaklijn krijgt.

 • Doe je mond open zodat je je ondergebit en bovengebit los van elkaar houdt.
 • Trek je onderlip over de tanden van je ondergebit.
 • Beweeg je onderkaak omhoog en omlaag. Je voelt hierbij de platysma aantrekken.

Doe dit 15 keer en dan 2 maal per dag.

2. De “kus”

Deze oefening is tergelijkertijd voor je kaak, ondergezicht en je nek.

Onderkin3

 • Zit of sta rechtop.
 • Leg je hoofd naar achteren, totdat je recht omhoog kijkt, maar je nek niet te ver gespannen is.
 • Maak een zoenende beweging met je lippen. Houdt deze ‘kus” voor meerdere seconden vast.
 • Zorg dat de rest van je gezicht ontspannen blijft tijdens de oefeningen.

Ook deze workout kun je 15 keer uitvoeren, gemiddeld 1 maal per dag.

3. De nekoefening

Zoals de naam aangeeft is dit een prima oefening voor je nekspieren, waardoor ook je onderkin kan worden verminderd. Je kunt deze nekoefening zowel staand als zittend uitvoeren.

 • Draai je hoofd naar de linkerkant  en leg je kin op je schouder.
 • Draai nu langzaam je hoofd terug naar het midden, met hierbij de kin omlaag houdend.
 • Beweeg je hoofd vervolgens naar je rechterschouder, en leg je kin op de rechterschouder.

Doe deze workout vooral rustig om je nek niet te forceren. Herhaal deze oefening zo’n 10 maal per keer.

Een andere methode – een die vaak genoemd wordt – is het kauwen van kauwgom. Voor die methode zijn echter de resultaten wisselend.

Goede voeding tegen een onderkin

De voeding die je eet tegen een onderkin heeft direct ook effect op je gewicht. In andere woorden, je eet om slanker te worden en daardoor je onderkin te verminderen. Goede voeding die hierbij helpt is een dieet met weinig suikers en slechte koolhydraten. Hiervoor in de plaats eet je dan meer groenten en eiwitrijke producten (vlees, vis, eieren). Op den duur zul je merken dat ook je onderkin zal gaan verdwijnen.

Puur voor de kwaliteit van je huid zijn eiwitrijke producten erg nuttig. Ze zorgen ervoor dat de huidcellen gezond blijven. Deze huidcellen maken vervolgens dat je huid elastisch en jong blijft. Hiernaast heeft het nut als je iedere dag voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Deze kun je vinden in het veelvuldig nuttigen van groenten bij de maaltijden en minstens twee stukken fruit per dag.

Middelen voor een meer elastische en strakkere huid

Onderkin1Naast overgewicht heeft ook ouderdom een werking op je huid, waardoor deze kan verzakken. Hierdoor kan er op het oog een onderkin ontstaan. Gelukkig zijn er ook op dit punt zaken die je kunt ondernemen. We hebben al de voeding en de verschillende workouts hierboven genoemd, die naast betere spieren ook voor een betere huid zorgen.

Een overzicht met meer tips voor een elastische en strakkere huid:

 • Drink voldoende op een dag. Als je op den duur te weinig drinkt gaat je huid langzaam maar zeker verdrogen. Hierbij zal je huid ook sneller gaan hangen.
 • Zorg dat je huid niet te lang in de zon komt en zorg altijd voor voldoende zonnebrand.
 • Douchen is beter dan langdurig baden. Als je lang in warm water ligt dan zal je huid op den duur uitdrogen.
 • Indien je make-up gebruikt, kijk dan goed naar de ingrediënten van het merk. Sommige erg goedkope merken bestaan uit wel erg veel chemische bestanddelen die een negatieve uitwerking hebben op de kwaliteit van je huid.
 • Zorg voor voldoende vitamine C per dag. Je krijgt die normaliter binnen bij een gezond voedingspatroon. Ga anders voor supplementen.
 • En uiteraard het gebruik van een goede huidcreme. Voor een onderkin werkt een verstevigende huidcreme het meest effect. Ga bijvoorbeeld voor een lotion als Facetrex.

Het verhelpen van een onderkin: de ultieme oplossing

Zoals we al in die introductie noemden is overgewicht logischerwijs ook veelvuldig de hoofdoorzaak van de onderkin. Wanneer je dus – op een goede degelijke manier – afslankt, dan zal je onderkin ook langzaam maar zeker verminderen. Voor de beste afvalmethoden die hieraan voldoen check dan ook dit overzicht met de verschillende afslankprogramma’s.

Verbrand snel overtollig buikvet met simpel te maken afslank recepten

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld waarmee je lekker kunt blijven eten maar toch afslankt.

Het beste is nog dat zijn methode makkelijk vol te houden is, geen hongergevoelens geeft en werkt zonder het jojo-effect.

In zijn boek krijg je simpele en effectieve afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer.

Klik op de link en ontdek het direct:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Over Simone Jansen

Simone Jansen is personal trainer en heeft al ruim 10 jaar ervaring in de sport- en fitnessbranche. Ze is o.a. bekend van BNR Radio en VIVA.

1 gedachte over “Onderkin Kwijtraken? De Beste Oefeningen en Tips”

 1. Hallo Simone,

  Probeer wat kilo’s kwijt te raken maar het is wel moeilijker voor mij ik
  zit met het schildklier probleem.Bij mij gaat het dus niet zo snel.
  weinig koolhydraten is dan ook mijn enige optie.Heb jij meschien nog wat tips?

  Beantwoorden

Plaats een reactie