website statistics

Samen Afvallen is Meer Afvallen

Afvallen is niet makkelijk, maar kan wel heel gezellig zijn. Afvallen vergt een ingrijpende verandering van de eigen levenswijze. Anders gaan eten en bewegen doe je de hele dag door, dus afvallen is een dagtaak. Afvallen met vrienden of familie betekent deze uitdaging samen aangaan en de kans op succes zeer zeker vergroten!

samenafvallenMet vrienden of familie afvallen is meer afvallen

Door samen met vrienden of met familie af te vallen lukt het menigeen om meer af te vallen. Je blijft meer gemotiveerd om door te gaan met het aangepaste eetpatroon. Je komt sportafspraken eerder na, dan als je alleen zou sporten. Met elkaar een doel hebben betekent, dat je het niet alleen voor jezelf, maar ook voor de ander doet. Je wilt de ander ook helpen en dat motiveert des te meer.

Starten met afvallen

Tijdens een periode waarin je wilt afvallen zijn er verschillende momenten, waarop je het afvallen als moeilijk kan ervaren. Het allereerste moment is dan ook het begin. Hoe start je met afvallen? Met bijvoorbeeld een vriend of familie kan je bepalen wanneer je start. Het liefst natuurlijk morgen al!

De start bepalen

Afvallen met vrienden maakt het een stuk makkelijker om te starten met een veranderde leefwijze. Jullie kunnen gezamenlijk kijken naar jullie eetpatroon en beweegpatroon en de eerste veranderingen bepalen. Je kan bijvoorbeeld allebei starten met het stoppen met eten ná acht uur ’s avonds. Als je zo’n afspraak hebt gemaakt, kan je elkaar steunen door juist op dat moment elkaar even te bellen of een berichtje te sturen.

Structuur aanbrengen

Heel belangrijk bij het afvallen is om structuur in de dag aan te brengen. Zo zit je niet elke ochtend te peinzen over wat je die dag moet eten en doen. Met een vriendin kan je jullie dagen doornemen en bijvoorbeeld een weekmenu bedenken. Het leuke van afvallen met vrienden is, dat je dan ook eetmomenten met vrienden kan inplannen. Als je thuis alleen op de bank zit, moe van de dag, is de verleiding van die zak chips veel groter dan als iemand bij je eet.

De verleidingen in de supermarkt

De grootste verleiding zijn die zakken chips en repen chocola die ‘zomaar’ in je keukenkast belanden. De laatste keer in de supermarkt had je eigenlijk honger, je was alleen en het was in de aanbieding. Als je plannen hebt gemaakt om samen met een vriendin af te vallen, kan je met haar naar de supermarkt voor de wekelijkse boodschappen. Een groot voordeel is dat je elkaar kan aanspreken op wat jullie kopen. Een extra controle!

Gezamenlijk koken

Een aangepast eetpatroon, vaak een stuk gezonder dan je gewend was, heb je niet zomaar onder de knie. Afvallen met vrienden betekent dan vooral gezellig tegelijk koken en bij elkaar eten. Op die manier leer je van elkaar wat je kan bereiden, hoe je een maaltijd moet bereiden. Met z’n tweeën weet je altijd meer dan alleen!

samenafvallen4Sportafspraken maken

Stel dat je met familie hebt afgesproken het komende jaar een paar kilo kwijt te raken. Dan is sporten in combinatie met een gezond eetpatroon een goede manier. Sportafspraken met bijvoorbeeld een zus of een vriendin zal je eerder nagekomen, dan een afspraak met jezelf. Als je wilt afvallen door sporten, zal je altijd net tegen of net over je grens heen moeten gaan om een verbeterde conditie te krijgen. Je kan elkaar daarin steunen en elkaar over de streep heen trekken.

Elkaar steunen

Op de moeilijke momenten zoals ’s avonds, als je moe van werk op de bank zit of als je gaat stappen, dan is het fijn dat je hebt besloten om het afvallen samen met vrienden te doen. Op de momenten dat je het zwaar hebt, kan je elkaar een emailtje, appje of smsje sturen of elkaar even bellen. Soms is het afvallen zwaar, omdat je daarnaast ook gewoon je werk, je sociale leven, ups en downs hebt. Met bijvoorbeeld een familielid of vriendin een doel stellen en een beloning als jullie het doel hebben behaald, werkt ondersteunend en motiverend. Heerlijk genieten van een etentje na maanden opletten en sporten is een welverdiende beloning!

Samen afvallen motiveert, is gezellig en uiteindelijk effectiever! Heb je geen vriendin of familielid die met je mee wilt doen, schrijf je dan in bij een community als Weight Watchers. Zo krijg je toch de enorm handige en effectieve steun van anderen die hetzelfde doormaken als jijzelf.

Plaats een reactie