website statistics

Het Soepdieet: In 1 Week Afvallen met Soep

Wanneer je in een korte tijd een paar kilo’s kwijt wilt raken, dan is het soepdieet een goede keuze. Zoals de naam al zegt, bepaalt soep tijdens dit dieet je menu. Is dit dieet wat voor jou? Dat hangt er vanaf. Het dieet kent een aantal voordelen, maar ook een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Wat is het soepdieet?

Soepdieet3klDit dieet is ontwikkeld in de Verenigde Staten en wordt ook wel het Koolsoepdieet of “Sacred Heart” dieet genoemd. Het dient gedurende zeven dagen gevolgd te worden en zorgt voor een gewichtsverlies dat gemiddeld op vier tot zeven kilo ligt. De kans dat ook jij een dergelijk resultaat behaalt, hangt vooral af van de discipline die je opbrengt bij het volgen van het dieet. Dat wordt je makkelijk gemaakt, doordat je gebruik moet maken van een vast dieetschema.

Welke soepen mag je eten?

Wanneer je het dieet volgt, betekent dat niet dat je iedere dag weer een andere soep op tafel zet. De basis van het dieet wordt gevormd door een soep, waarvan witte kool het hoofdbestanddeel is. Daarnaast voeg je uien, tomaten, wortelen, paprika’s en selderij toe. Verder kun je wat variëren met groenten en zelfs fruit, maar de basis blijft hetzelfde. Met een pakje soepmix, kruiden en wat smaakversterkers, zoals sojasaus of tabasco, kun je de soep op jouw smaakvoorkeur afstemmen. Het is wel belangrijk dat je vasthoudt aan de verplichte ingrediënten, omdat je dan ook voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt. Zie ook meer informatie over het gebruik van witte kool in je dieet.

Wat komt er nog meer op het menu?

Bij dit dieet heeft soep de hoofdrol in je weekmenu. Daarnaast mag je bronwater, ongezoete thee en koffie, ongezoet fruitsap, magere melk en bessensap drinken. Het dieetschema bepaalt welke extra voedingsmiddelen je op een bepaalde dag mag eten. Bij aanvang van je dieet zijn dat vooral fruit en groenten, wat later in de week mag je ook magere vlees- en vissoorten en zilvervliesrijst toevoegen.

Wat mag je absoluut niet eten?

Goedbeschouwd zou je kunnen zeggen dat je niets mag eten dat niet in je dieetschema aangegeven wordt. Juist door je dagelijks aan het voorgeschreven menu te houden, heeft je dieet succes. Wat de hele week absoluut uit den boze is, zijn brood, alcohol, koolzuurhoudend dranken en dieetdrankjes. Niet alleen omwille van je gewichtsverlies, maar ook omdat “zondigen” je vetverbrandingsproces verstoort.

SoepdieetHoe vaak mag je het soepdieet volgen?

Omdat je per dag slechts 800 tot 1000 calorieën inneemt, is dit voedingspatroon een zogenaamd crashdieet. Als je na een week al niet genoeg hebt van het soep eten, dan is het in ieder geval belangrijk dat je je lichaam even rust gunt. Dit vooral ook om te zorgen dat het geen voedingsstoffen tekort komt. Het is daarom nodig minstens twee rustdagen in te bouwen na de week en het dieet niet vaker dan twee of drie keer per kwartaal te volgen.

Welke bijwerkingen heeft het soepdieet?

Behalve dat dagelijks dezelfde soep te moeten eten je misschien wat tegen gaat staan, kent het dieet geen noemenswaardige bijwerkingen. Je lage calorie-inname, kan leiden tot wat hoofdpijn, vermoeidheid of gevoel van slapte. Je krijgt echter voldoende voedingsstoffen binnen, om je heil gedurende je dieetweek niet in supplementen te hoeven zoeken. Omdat het dieet voornamelijk vloeibare bestanddelen kent, heeft dit ook een effect op je ontlasting. Wanneer deze te vloeibaar wordt, kan een kopje zemelen of muesli uitkomst bieden.

Voor wie is het soepdieet geschikt?

Iedereen die in een korte tijd extra kilo’s kwijt wil raken, kan het dieet volgen. Omdat je calorie-inname beperkt is, is het geen dieet dat je moet volgen wanneer je zware fysieke prestaties moet leveren. Daarnaast spreekt het voor zich dat een crashdieet ongeschikt is voor zwangere vrouwen en doe je er goed aan eerst je arts te raadplegen, wanneer je geen optimale gezondheid hebt. Tevens is het soepdieet vrij eentonig, waar niet iedereen voor in is.

Blijven de verloren kilo’s ook weg?

Soepdieet4Hoewel de soep uit het dieet een vetverbrandingssoep genoemd wordt, verlies je bij dit dieet vooral vocht. Wanneer je weer normaal gaat eten, is de kans groot dat je weer aankomt. Zoals in alles, geeft succes ook energie en motivatie. Je soepdieet zou dus een mooie opstap kunnen zijn naar het veranderen van je eetpatroon en het effectief verbranden van vet. Wanneer je in dat geval kiest voor gezonde voeding, is de kans groot dat je verder voort kunt borduren op de resultaten die je met het dieet bereikt hebt.

Soepdieet: gezond of ongezond?

Het soepdieet is een dieet dat je twee of drie keer in korte tijd kunt volgen, zonder dat je essentiële voedingsstoffen tekort komt. Het is vooral geschikt, wanneer je snel of voor een specifieke gelegenheid wat lekkerder in je vel wilt zitten. Wil je overtollige kilo’s voorgoed de deur uit hebben en je eetpatroon echt veranderen? Dan doet je er goed aan te kiezen voor een dieet, dat meer op vetverbranding gericht is en dat je leert slechte gewoontes uit te bannen.

Tip! Vind je dit dieet met alleen koolsoep toch wat te beperkend? Lees dan meer over de lekkerste slanke soepen voor gewichtsverlies.

1 gedachte over “Het Soepdieet: In 1 Week Afvallen met Soep”

Plaats een reactie